Diyarbakır’a Pazartesi uyarısı! Suriye’den giriş yapabilir Diyarbakır’a Pazartesi uyarısı! Suriye’den giriş yapabilir

Geçmişi 12 bin 500 yıl öncesine dayanan tarihi Diyarbakır'da Kürtçe ilahi klip çeken dünyaca ünlü sanatçı Maher Zain'in, 'Ey Gahafuru Rahim' isimli eseri YouTube kanalında yayınlandı. Projesini Kürtçe duyuran Zain resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Merhaba değerli kardeşlerim. Umarım Kürtçe şarkımı beğenirsiniz. Bu şarkıyı sizin için Kürtçe olarak sunuyorum. Ramazanınız mübarek olsun."

Dünyaca ünlü sanatçı Zain Diyarbakır’da Kürtçe klip çekti

İLK DEFA KÜRTÇE ŞARKI SÖYLEDİ
"Yeni Kürtçe şarkım 'Ey Ghafuru Rahim'i sizlerle paylaşacağım için çok heyecanlıyım. Pek çok farklı dilde şarkı söyleme şansını elde ettiğim için çok şanslıyım; bu, şarkı söylediğim 8. dil olacak. Bir Müslüman olarak tüm farklılıklarımıza rağmen hepimizin bir olduğuna inanıyorum. Farklı dillerde şarkı söylemek, seyahat etmek ve farklı kültürlerden insanlarla tanışmak güzel ümmetimizin farklı kısımlarını öğrenmeme ve takdir etmeme yardımcı oldu." ifadesini kullandı.

Maher Zain Diyarbakır

MAHER ZAİN KİMDİR?
Maher Zain, 16 Temmuz 1981 tarihinde Lübnan'ın Trablusşam kentinde doğdu. Zain İsveç'e yaptığı bir yolculukta İslam'a bağlanmış ve müzik yapımcılığından vazgeçerek ilahi tarzında R&B söylemeye karar vermiştir.

Muhabir: Devrim AKTÜRK