Sosyo ekonomik seviyelerine göre ilçelerin karşılaştırıldığı ve en gelişmiş ilçelerle en az gelişmiş ilçelerin yer aldığı araştırmaya göre Türkiye’nin en gelişmiş ve en az gelişmiş beş ilçesi belli oldu. Diyarbakır Urfa Adıyaman’ın da ilçelerinin yer aldığı en az gelişmiş ilçeler hangileri oldu?

Diyarbakır Belediyesi eş Başkanlarından Kürt Dil Bayramı mesajı Diyarbakır Belediyesi eş Başkanlarından Kürt Dil Bayramı mesajı

DİYARBAKIR URFA ADIYAMAN İLÇELERİ LİSTEDE

Araştırmaya göre Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri İstanbul ve Ankara’da yer alırken en en az gelişmiş ilçeler ise özellikle de Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer aldı. Peki buna göre Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri hangileri?

TÜRKİYE’NİN EN GELİŞMİŞ İLÇELERİ

İstanbul’un Şişli ilçesi Türkiye’nin en gelişmiş ilçeleri listesinde birinci sırada yer aldı. Listenin ikinci sırasında Ankara’nın Çankaya ilçesi, üçüncü sırasında İstanbul Beşiktaş, dördüncü sırada İstanbul Kadıköy ve beşinci sırasında ise Ankara’nın Yenimahalle ilçeleri yer aldı. Bu ilçeler Türkiye’de en gelişmiş ilk beş ilçe olarak kaydedildi. Peki en az gelişmiş ilçeler hangileri oldu?

Diyarbakır'ın Hazro ilçesi

LİSTEDE DİYARBAKIR’DAN BİR İLÇE VAR

Türkiye’nin en az gelişmiş ilçeleri de belli oldu. Yapılan araştırmaya göre Türkiye’nin en az gelişmiş ilçeleri arasında Erzurum’un Tekman ilçesi, Siirt’in Pervari ilçesi yerlerini aldı. Adıyaman’ın Gerger ilçesi ve Şanlıurfa’nın Harran ilçeleri bu listede yerlerini aldılar ve Türkiye’nin en az gelişmiş ilçeleri oldular. Listeye Diyarbakır’da Hazro ilçesiyle girdi. Hazro, Türkiye’nin en az gelişmiş ilçeleri arasında yerini aldı.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER