50 yıl önce Diyarbakır uçak seferleri iptal ediliyormuş! 50 yıl önce Diyarbakır uçak seferleri iptal ediliyormuş!

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala, deprem illerini gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son durağı Diyarbakır oldu. 'Büyük Diyarbakır Mitingi' kapsamında Diayrbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi İstasyon Meydanı’nda gerçekleşen mitingine vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren gitmeye başladı. Saat 12.00’da başlayan mitingine Diyarbakır’ın yanı sıra çevre ilçelerden de katılımın olduğu görüldü.

MİTİNG İÇİN YOĞUN GÜVENLİK ALINDI
Miting alanının yakınlarında da, 30 metrede bir barikat kurulurken, katılımcılara Türk bayrağı dağıtıldı. Çarşı boyunca da denetimler üst seviyede oldu. Okullarda okuyan öğrenciler de miting alanına taşındı. Çok sayıda öğrenci ellerinde bayraklarla okullardan çıkarılıp, mitinge taşındı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MESAJ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır’da yapacağı seçim öncesi kentte eğitim gören üniversite öğrencilerine de “Sevgili öğrenciler Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstasyon Meydanı’nda halkımızla buluşacaktır” mesajı atıldı.

MİTİNG ÖNCESİ SEYRANTEPE KAVŞAĞINDA YOĞUNLUK
Öte taraftan mitinge Diayrbakır, ilçeler ve köylerden de katılım gerçekleşti. Seyrantepe Kavşağı’ndan çok sayıda numaralandırılmış araçlarla mitinge taşıma yapıldı. Araçlar üzerinde “Silvan 114, “Kulp 123”, “Kulp 176”, “Hani 38”, “Kocaköy 1” yazılı olsa da plakaların 34, 49, 72, 23, 67 olması dikkat çekti.

DİYARBAKIR'DA MİTİNGE KAÇ KİŞİ KATILDI?
İstasyon Meydanı’nda saat 12.00’da başlayan mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan halka sesleniş konuşması yaptı. Konuşmasında mitingle ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 70 bin kişinin mitinge katıldığını açıkladı.

Muhabir: Remziye ÇELİK