1984 yılında Diyarbakır'da doğan ve 2 çocuk annesi olan merkez Yenişehir ilçesi Kooperatifler Mahallesi muhtar adayı Fatima Kantar, aday olduğu mahallede başta kadınlar olmak üzere birçok projeye imza atacağını söyledi. Özellikle yapmayı planladığı çalışmaları yetkililerle ve üst kademede bulunan isimlerle beraber oluşturacağını belirten Kantar, azaları da kadınlardan oluşturdu.

“KADINLAR İÇİN KIRAATHANE KURACAĞIZ”
Aday olduğu mahallede iyi bir gözlemci olduğunu söyleyen Kantar, "Kızlarımız ve kadınlarımız için güzide mahallemizde küçük bir mini kıraathane açtırmayı düşünüyoruz. Biz bu kıraathanede kadın arkadaşlarımızı emekçi olarak sunacağız. Maddi durumu kötü olan kızlarımız ve kadınlarımız gelip burada görev yapacak. Bu sayede hem kadınlarımız, hem de mahallemiz kazanacak. Keza bu proje Türkiye'de bir ilk diyebilirim." dedi.

Diyarbakır’daki altgeçit sonunda temizlendi Diyarbakır’daki altgeçit sonunda temizlendi

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ TESPİT EDECEĞİM”
Kadınların elinin değdiği her şey güzelleştiğini söyleyen Kantar, "Mahallemde dört muhtar adayına karşı yarışıyorum. Mahallemizin birçok sıkıntısı var. Deprem konusu da önemli. Bu sebeple mahallemizde bir deprem bilinci oluşturacağız. Yine mahallemizdeki ihtiyaç sahiplerini tespit edip maddi manevi destek sağlayacağız. Giriş ve çıkışlarda okul çevresindeki tedbirlerin arttırılması için, gerekli önlemlerin alınması için yetkili birimlerle koordineli çalışacağız." diye konuştu.

"SANAT SOKAĞI, SANATSAL ETKİNLİKLERE ROL MODEL OLACAK"
Şehrin en önemli yerinin Sanat Sokağı olduğunu aktaran Kantar, "Sanat Sokağı'nda çok fazla sanatsal projeler olmuyor. Biz burada sanatçıları ve kültürel sanatsal etkinlikleri ortaya koyarak renkli bir yer haline getireceğiz. Çünkü istiyoruz ki burada çocuklarımız, öğrencilerimiz resim sergileri kursunlar, projeler paylaşsınlar. Kısacası sanat sokağı, sanat etkinliklere rol model olacak." şeklinde konuştu.

"SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA VE KULÜBE DESTEĞİ SUNACAĞIZ"
Sokak hayvanlarının mahalleleri için önemli olduğunu ifade eden Kantar, "Sokak Hayvanlarına yönelik olarak kulübe ve mama desteğini yetkili kurumlarla koordineli bir şekilde organize edeceğiz. Çünkü onlar bizim sokak canlarımız. Bu nedenle de sokak hayvanları için mama ve kulübe desteği sunacağız. Yeşil aşktır diyerek de, mahallemizdeki boş alanların yeşil alanlara dönüştürülmesi, oyun parkı ve spor alanları oluşturulması için kamuoyu oluşturacağız." dedi.

Muhabir: Devrim AKTÜRK