Diyarbakır temsilcisi Amedspor, geçen hafta ligdeki en yakın rakibi Kastamonuspor’u deplasmanda mağlup ederek şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakaladı. Kastamonuspor’un kalesini koruyan Diyarbakırlı Abdullah Yiğiter’in hatalı gol yemesi sonrasında eleştirilerin hedefi olurken, Kastamonuspor taraftar grubu Yiğiter’e sahip çıktı.

İşte yapılan açıklamada: “Bugün maçın başında kaleci Abdullah'ın hatalı yediği gol sonrası skoru çeviremedik ve sahadan mağlup ayrıldık. Abdullah ile ilgili maç sonrası malesef Diyarbakırlı olması nedeniyle sert eleştiriler yapıldı.

Her futbolcu hata yapabilir, hatta bu hata nedeni ile maç kaybedilebilir.

Özgür Özel’in Amedspor mesajına MHP’li isimden yanıt geldi! Özgür Özel’in Amedspor mesajına MHP’li isimden yanıt geldi!

Bugüne kadar eğer şampiyonluk şansımızı devam ettirdiysek en büyük paylardan biri Abdullah'a ait. 

Abdullah bu sezon 15 maçta gol yemedi. Sezonun ilk maçında Diyarbakır'da Amed maçında penaltı kurtardı, 3 puan almamız da en büyük pay sahibi oldu. 

Abdullah bu ligin en iyi 3 kalecisinden biri. Eleştiri tabi ki olacak ama Diyarbakır'lı olması nedeni ile yanlış ithamlarda bulunulmasını kabul edemeyiz.

Biz Abdullah'a güveniyoruz. İlerleyen haftalarda özellikle play-offlarda göstereceği performansı Kastamonuspor için belirleyici olacak.”

Öte yandan Amedspor’un golünü ise yine Diyarbakırlı olan Eyüp Oskan attı. Sezon başında Erzurumspor’da transfer edilen Oskan, ligde ikinci maçında ilk golünü atmış oldu.

Muhabir: Fatih SURUÇ