Siyaset ve Terör

       Hayat akışı içinde herkes kendine bir meşguliyet arar ve bu meşguliyeti de iyi bir şekilde yapmaya çalışır. Kimisi okur meslek sahibi olur, kimisi bir yerde çalışır yine kendi işinin ehli olur, kimisi de aylak aylak dolaşır, ekmek elden su gölden misali. Okuyan da okumayanda kendini insan olarak iyi bir şekilde yetiştirmiş ise eğer, yani merhametten, şefkatten uzak değil ise, ya da maddiyatsızlıktan ve ya başka bir engelden dolayı okuyamamıştır ama, öğrenmeye açıktır ve sürekli dimağına yeni bilgiler yüklemenin peşindedir, işte bu insanlar hem kendi hayatına, hem de bizim hayatımıza yön veren insanlardır. Çünkü toplum için ve kendileri için bir şeyler yapmaktadırlar. Hem aile geçindirirler, hem de topluma faydalı bir şeyler üretirler.

 

      Yukarıda bahsettiğim bilinçli ve ya bilinçsiz insanlar içinden bir kısım kişiler ise siyasete bulaşırlar. Kimi iyi bir bürokrat olur, kimisi de siyasette yer bulamaz oyuncak olur ve ya siyaseti kötü kullanır terörist olur. Ülkemizde siyaset hem güzel hem de kötüdür.  Siyaset aylak aylak dolaşan insanların eline düşerse bu daha da vahimdir.

       Aslın baktığımızda siyaset bizim için olmazsa olmazlardandır. Çünkü hayatımızı siyaset sonucu çıkan yasalarla düzene koyarız.  Yanlış siyaset yapan kişiler bu yasaları yaparsa ülkemiz olarak yanlış yol alırız.

 

       Bir de madalyonun öteki yüz var. Yani siyasette istediği yere gelemeyip de etrafa terör saçanlar. Buna siyaset denmemeli. Çünkü siyaset insanlık için yapılmalıdır. İnsanlığın yararına bir şeyler üretilmeli ve tüketilmelidir. Toplum kuralları ön planda tutulmalı. Toplum içinde yer almayı, iyi ve doğru bir kariyer sahibi olmayı benimsemeli siyaset yapan kişi.

 

       Siyaset bir yerde de güzel bir yarıştır. Çünkü siyaset yarışına giren kişiler ve partiler toplumu en iyi ben yönetirim edasıyla girerler ve o ülkedeki demokratik haklarını kullanırlar. Demokrasi toplum içindir, birey içindir ve toplumda insanların birbirleriye iyi geçinmeleri, kendi ülkelerinde iyi yaşamaları içindir.

 

       Sözün kısası hiç kimse ben siyaset yapıyorum diye, ya da siyaset adına, bir yerlere saldırmamalı, bir yerleri yıkmamalı, bir yerleri bombalamamalı ve birilerini öldürüp tahrik etmemeli, birilerin malına ve çevresine zarar vermemelidir. Böyle yapan kişiler acilen bir psikologa danışmalı ve bu hastalıktan kurtulmanın çaresini bulmalıdır. Çünkü bu hastalık en tehlikeli hastalıktır.  Siyaset hiçbir zaman terör aracı değildir aksine toplum huzurunu, refahını en ön saflarda tutan bir çalışma şeklidir.