Diyarbakır’da vatandaşlar altın alımına yönelirken güncel altın fiyatları da artış göstermeye devam ediyor. Gram altını olanlar için özellikle dikkat edilmesi gereken yeni bir husus yaşandı. Para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş emtialara yönelik yeni kısıtlamaların gelebileceği sinyalini vererek, altında birikim yapanlara yeni uyarılar yaptı.

Altın ithalatında Türkiye geçtiğimiz sene son elli yılın rekorunu kırmayı başarmış ve zirvelere kadar çıkmıştı. Halktv’de yer alan habere göre, Şirketlerin altın ithalatının yanı sıra iç piyasada da altına olan talebi baskılayacak yeni uygulamalar gelirken Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni ekonomi yönetiminin ilk adımı olarak çeyrek ve yarım gram olarak da bilinen 0,25 ve 0,50 gramlık altından basımını yasaklamıştı. Şimdi yeni yasak gram altın için de gelebilir.

Altın için tarih verdi: İki ihtimal olduğunu açıkladı Altın için tarih verdi: İki ihtimal olduğunu açıkladı

ÜRETİM YASAĞI BU KEZ GRAM ALTINA MI GELECEK?

Gram altının iki bin lirayı geçmesinden dolayı vatandaşların özellikle küçük ölçekli birikim veya düğünlerin takısı haline gelen çeyrek ve yarım gramlık altınların tedavülden kalkmasına tepkiler artarken İslam Memiş’te ileriki süreçte bu yasak kararının genişletilerek bir gramlık altınları da kapsayabileceğini ifade etti.

Merkez Bankası özellikle seçim sonrası vatandaşların döviz ve altın gibi yatırım araçlarından uzaklaşmasını amaçlasa bile yine de enflasyondan dolayı yatırımcı Türk Lirasından kaçmaya devam ediyor. Bu sebeplerden dolayı bakanlık altın üretim işlemlerine dair kısıtlamalara yenilerini ekleyebilir. Memiş’te konuya ilişkin büyük bir rahatsızlığın ortaya çıktığını açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi