Diyarbakır ekibi Amedspor 31 Ocak 2016 tarihinde Bursa deplasmanında sahaya çıktığı karşılaşmada 2-1’lik galibiyet alarak Bursaspor’a veda dedirtti çeyrek finale merhaba dedi. Amedspor Bursaspor’u karşılaşmada Ercan Çapar ve Deniz Naki’nin golleri ile adını üst tura yazdırırken çeyrek finalde de Fenerbahçe ile karşı karşıya gelmişti.

AMEDSPOR 2.LİG’TEN ÇEYREK FİNALE ÇIKTI
Amedspor gruplara kalma mücadelesinde önce Karaman FK’yı daha sonrada komşu takım Elazığspor’u eleyerek gruplara kalmayı başarmıştı. Gruplarda Başakşehir, Bandırmaspor ve Şanlıurfaspor ile eşleşen Diyarbakır ekibi Ziraat Türkiye Kupası grubunu namağlup olarak ikinci sırada tamamlamış ve gruplardan çıkmayı da başarmıştı.

AMEDSPOR SON 16 TURDA
Gruplardan başarılı bir şekilde çıkmayı başaran Amedspor Bursaspor’la eşleşti. O dönem Harun Kılıç yönetiminde olan Amedspor, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde oynayan Bursaspor’a karşı 2-1’lik skor ile adını çeyrek finale yazdırmıştı. Bursaspor kupaya veda ederken Amedspor’un çeyrek finaldeki rakibi ise Fenerbahçe olmuştu.

Amedspor'un şampiyonluk forması çıktı Amedspor'un şampiyonluk forması çıktı

KUPAYI GALATASARAY KAZANDI
Amedspor, Fenerbahçe karşısında iki karşılaşmaya çıkarken sahasında 3-3 berabere kaldığı karşılaşmanın rövanşında Kadıköy’de 3-1’lik mağlubiyet alarak kupaya veda etmişti. Sarı lacivertli kulüp ise adını yarı finale yazdırıp burada da Kayserispor’u eleyerek finale yükselmişti. Final maçında Galatasaray ve Fenerbahçe karşı karşıya gelirken kupayı müzesine götüren taraf sarı kırmızılı ekip Galatasaray olmuştu.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER