Diyarbakır ekibi Amedspor ve Esenler Erokspor’un ardından TFF 1.Ligde mücadele edecek takımlar henüz netlik kazanmadı. Peki şuan ki tabloya göre önümüzdeki sezon hangi bölgeden kaç takım TFF 1.Lig’de mücadele edecek?

Süper Lig'den geldi! Amedspor ilk forvet transferini duyurdu Süper Lig'den geldi! Amedspor ilk forvet transferini duyurdu

İÇ ANADOLU BÖLGESİNDEN 3 TAKIM VAR

İç Anadolu Bölgesinden TFF 1.Ligde mücadele edecek olan üç kulüp var. Bu kulüplerin ikisi Ankara ekipleri olan Keçiörengücü ve Gençlerbirliği olurken diğeri ise Play-Offlara kalan ve Süper Lige çıkma ihtimali olan Çorumspor.

Amedspor Ilk Kez Çıktı, Urfaspor Kaldı! 1. Lig’de Hangi Bölgeden Kaç Takım Var (1)

KARADENİZ BÖLGESİNDEN ÜÇ TAKIM VAR

Karadeniz Bölgesinden ise TFF 1.Ligde mücadele edecek olan üç takım var. Bu takımlar Play-Offlara kalan ve Süper Lige çıkma umudu halen devam eden Sakaryaspor, Kocaelispor ve Boluspor. Bir diğer Karadeniz takımı olan Giresunspor ise küme düştü.

Akdeniz Bölgesinden ise yalnızca Adanaspor var.

EGE BÖLGESİNDEN 2 TAKIM VAR

Ege Bölgesinden Altay küme düşerken Göztepe’de Süper Lige çıktı. Buna göre önümüzdeki sezon Bandırmaspor ve Manisaspor varlığını devam ettirecek.

MARMARA BÖLGESİNDEN TAKIM SAYISI 5 OLABİLİR

Marmara Bölgesinden Eyüpspor Süper Lige çıkarken Tuzlaspor’da küme düştü. Buna göre önümüzdeki sezon devam edecek olan Esenler Erokspor, İstanbulspor ve Ümraniyespor yer almakta. Pendikspor ve Fatih Karagümrük’ün de küme düşmesiyle bu sayı beşe çıkabilir. Kesinleşmiş olarak üç takım önümüzdeki sezon TFF 1.Ligde mücadele edecek.

DOĞUDA 2 TAKIM VAR

Doğu Anadolu Bölgesinden ise Yeni Malatyaspor ve Erzurumspor önümüzdeki sezon yerlerini alacaklar.

GÜNEYDOĞUDAN Üç TAKIM OLABİLİR

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden ise Diyarbakır temsilcisi Amedspor ilk kez TFF 1.Ligde mücadele etmeye hazırlanırken Şanlıurfaspor’da yerini alacak. Gaziantep FK eğer kümeye düşerse bu sayı üçe çıkmış olacak. Ancak kesinleşmiş olarak iki takım şuan için yerlerini aldılar.

Muhabir: Onurcan GÜLER