Bursa’da Amedspor pankartı kaldırıldı! Bursa’da Amedspor pankartı kaldırıldı!

Amedspor, Iğdırspor maçı hazırlıklarına devam ederken bu hafta alınacak üç puanla resmen şampiyonluğunu ilan edilecek. Maç öncesindeyse Iğdırspor’da bir isim var ki Amedspor forması giyip Iğdırspor’un efsanesi olmuş. İşte Tahir Babaoğlu

IĞDIRSPOR’UN EN GOLCÜ İSMİ OLDU

1992 yılında İzmir’de dünyaya gelen forvet oyuncusu Tahir Babaoğlu, kariyerine de şehrinin takımı Göztepe’de başladı. 2009/10 sezonunda başladığı futbol serüvine, Afyonkarahisarsopr, Aydınspor, Gümüşhanespor, Kayseri Şekerspor, Payas Belediye 1975 kulüplerinde kiralık olarak devam etti. 2014/15 sezonunda Göztepe kulübüyle şampiyonluk yaşamayı başaran futbolcu sonraki yıllarda Sarıyer, Aydınspor formalarını giydi. 2017/18 sezonunda ise Amedspor’a transfer olan futbolcu Diyarbakır ekibinde 13 maça çıkarken herhangi bir gol kaydedemedi. Futbolcu, gol noktasında asıl çıkışını Diyarbakır’dan gittikten sonra yaptı.

ANKARA DEMİRSPOR’DA EN GOLCÜ FUTBOLCU OLDU

Tahir Babaoğlu, Amedspor’dan gittikten sonra Ankara Demirspor’un en golcü beşinci futbolcusu olmayı başardı. 44 maça çıkarken 30 gol kaydetmeyi başaran futbolcu kulüp tarihine adını yazdırırken 2020/21 sezonunda Keçiörengücü ve Kocaelispor formaları giydi. Sonraki yıl Sakaryaspor’a transfer olan futbolcu burada kariyerinin ikinci şampiyonluğunu yaşarken çıktığı 36 maçta 15 gol atarak kulübünün bu sezonki en golcü ismi oldu.

2022/23 SEZONU IĞDIRSPOR’DA!

Efsanesi olacağı Iğdırspor’a transfer olan futbolcu geçtiğimiz yıl çıktığı 30 maçta 21 gol atarken hem ligin hem kulübün en golcü ismi olmayı başardı. Babaoğlu, bu sezon ise çıktığı 24 maçta 10 gole doğrudan katkı sağlarken yine kulübünün bu sezonki en skorer ismi oldu. Toplamda Iğdırspor’da 54 maça çıkan futbolcu 31 gol kaydederken kulübünde tüm geçmişinde en golcü ismi olmayı başardı.

Muhabir: Onurcan GÜLER