Amedspor, bu zamana kadar birçok kez üç büyük kulüplerle Ziraat Türkiye Kupasında karşı karşıya geldi. Peki bu karşılaşmalardan kaç galibiyet kaç mağlubiyet ve kaç beraberlik aldı? Kaç gol atıp kaç gol yedi? İşte bu soruların yanıtı…

Amedspor Diyarbakır Stadyumu

AMEDSPOR BEŞİKTAŞ’LA BİR KEZ OYNADI
Siyah beyazlı ekiple bu zamana kadar yalnızca bir kez oynama fırsatı yakalayan Amedspor, bu karşılaşmayı da sahasında 4/0’lık bir mağlubiyetle tamamlamıştı. 2008 yılında Diyarbakır’da oynanan karşılaşmanın golleri Edouard Cisse, Higuain, Mert Nobre ve Aydın Karabulut’un golleri ile sonuçlanmıştı.

AMEDSPOR GALATASARAY’LA İKİ KEZ OYNADI
Diyarbakır ekibi Galatasaray’a karşı iki kez oynama fırsatı buldu. Bu karşılaşmaların ilkini sahasında 4/1’lik mağlubiyetle tamamladı. Galatasaray’ın gollerini Pandev, Bruma, Olcan Adın ve Yekta Kurtuluş kaydederken Amedspor’un tek golünü ise Ertan Koç kaydetmeyi başardı.  

Amedspor kalesinde bu kez Aykut yok! Amedspor kalesinde bu kez Aykut yok!

AMEDSPOR GALATASARAY DEPLASMANINDA KAZANDI
Rövanş maçını deplasmanda oynayan Amedspor, üç puanı iki golle almayı başardı ve Galatasaray’ı, aslanın stadında devirmeyi başardı. Golleri ise Ercan Çapar ve Yusuf Yağmur kaydetti. Böylece Amedspor’un Galatasaray karnesi 1 galibiyet ve 1 mağlubiyetle sonuçlandı.

FENERBAHÇE’YLE DÖRT MAÇ OYNADI!
Amedspor, sarı lacivertli ekiple ilk olarak Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finalinde karşı karşıya geldi. 2016 yılında oynanan ilk maçta sahasında Fenerbahçe’yle 3/3 kalan Amedspor, deplasmada oynanan karşılaşmayı 3/1’lik mağlubiyetle tamamlayıp kupaya veda eden taraf olmuştu.

Fenerbahçe’yle sonraki yıl aynı grupta mücadele eden Amedspor, ilk maçında 1/1’lik beraberlikle konuk ettiği Fenerbahçe’ye karşı deplasmada 3/0’lık bir mağlubiyet aldı. Grubunu galibiyetsiz olarak iki puanla son sırada tamamlarken Fenerbahçe’ye karşı da oynadığı dört maçın ikisi beraberlik ikisi de mağlubiyetle sonuçlanmış oldu.

Muhabir: Onurcan GÜLER