Beşiktaş’ta iki yıl kadar forma terleten başarılı futbolcu, kariyerinin sonlarına doğru Diyarbakırspor’da da oynadı. İşte Ümit Bozkurt’un kariyeri…

DİYARBAKIRSPOR’UN ESKİ İSMİ: ÜMİT BOZKURT

1976 yılında Gaziantep’te dünyaya gelen futbolcu kariyerine 1993/94 sezonunda Ankara Demirspor’da başladı. Burada iki sezon oynayan Bozkurt, şampiyonluk yaşadıktan sonra Denizlispor’a transfer oldu. Denizlispor’un da üç sezon formasını terleten futbolcuya siyah beyazlı kulüp Beşiktaş göz dikti ve kadrosuna kattı.

ÜMİT BOZKURT BEŞİKTAŞ’TA6 63 MAÇA ÇIKTI

Siyah beyazlı kulüpte iki sezon forma giyinen futbolcu toplam 63 maça çıktı. Bu maçların 10 tanesini Şampiyonlar liginde oynayan futbolcu Beşiktaş’ın 2001/02 sezonundaki tüm Şampiyonlar Ligi maçlarında yer aldı. Defans oyuncusu ilk sezonunda 34 maça çıkarken bir kez gol attı. İkinci sezon ise 29 maça çıkarken herhangi bir gol katkısı olmadı. 2002/03 sezonunda Gençlerbirliği’ne transfer oldu.

ÜMİT BOZKURT GENÇLERBİRLİĞİ’NDE

Efsane Başkan İlhan Cavcav’ın yönettiği Gençlerbirliği’ne transfer olan Bozkurt, burada üç sezon kaldı. Toplamda 104 maça çıktığı Gençlerbirliği’nde toplam üç gol attı. Ayrıca Gençlerbirliği’nde çıktığı 11 maç ise UEFA Avrupa Ligi oldu.

2005/06 sezonunda önce Konyaspor’a, sonra Manisaspor’a ve Hacettepe’ye transfer olurken 2009/10 sezonunda Diyarbakırspor’a imza attı. Diyarbakır ekibinde 14 maça çıkan futbolcunun herhangi bir gol katkısı olmazken futbolcuyla sezon sonu yollar ayrıldı. Bozkurt son kez Orduspor’a gitti ve çok az performans gösterdikten sonra kariyerini noktaladı.

Beşiktaş'ın 26 maçlık namağlup serisini Diyarbakır yıktı! Beşiktaş'ın 26 maçlık namağlup serisini Diyarbakır yıktı!

ŞİMDİLERDE VANSPOR’UN TEKNİK DİREKTÖRÜ

Ümit Bozkurt, futbol kariyeri sonunda teknik direktörlüğe başladı. Teknik adam bu sezona İskenderunspor’da başlarken ikinci sezonda ise Vanspor’a geldi ve burada görev yapıyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER