Diyarbakır temsilcisi Amedspor’a imza atan genç futbolcu Muhammed Enes Durmuş, Fenerbahçe altyapısında yetişti. Profesyonel futbol kariyerine ise Kardemir Karabükspor’da başladı. Sonrasında Beşiktaş’a transfer olan futbolcu yıllarca siyah beyazlı formayı terletti. Yer yer dünya çapında yıldız isimlerle çalışan genç futbolcu, Türk sporunun en deneyimli teknik direktörleri arasında yer alan Şenol Güneş’in de öğrencileri arasında yer aldı. Gelin hep beraber Muhammed Enes Durmuş’un Beşiktaş’tan Amedspor’a uzanan kariyerini inceleyelim…

Ekran Alıntısı

AMEDSPORLU FUTBOLCU MUHAMMED ENES DURMUŞ KİMDİR?

Genç futbolcu 1997 yılında Zonguldak’ta dünyaya geldi. Profesyonel futbol kariyerinin zirvelerini de siyah beyazlı ekip Beşiktaş’ta yaşadı. 2014-15 sezonunda Beşiktaş’a geçen Durmuş, 17 yılına kadar da burada kaldı. Oynadığı süre içerisinde Beşiktaş A takımında 9 kez forma şansı bulan oyuncu, U-19 ve U-21’de ise defalarca forma şansı buldu. Beşiktaş’ın A takımında bir asiste imza atan oyuncu herhangi bir gol atamazken genç takımda ise birçok kez gol atma imkanı buldu. Beşiktaş’ta toplam da 105 karşılaşmada forma bulurken 16 kez de rakip ağları havalandırmayı başardı. Beşiktaş’ta yalnızca bir asist performansı ortaya koyan oyuncu 15 kez sarı kart görürken 1 kez de kırmızı kart gördü. Beşiktaş’ın ardından başka bir Süper Lig kulübü olan Göztepe’ye imza attı.

uie

Amedspor'un İstanbul'daki rakipleri belli oldu! Amedspor'un İstanbul'daki rakipleri belli oldu!

BEŞİKTAŞ’TAN SONRA DURMUŞ

Beşiktaş’tan Süper Lig’in bir başka kulübü olan Göztepe’ye transfer olan genç oyuncu burada toplam da 6 karşılaşmaya çıktı. Herhangi bir gole katkıda bulunamazken Türkiye U-20 ve U-21’de de performans gösterme imkanı yakaladı. Göztepe sonrası Gaziantep FK’ya kiralanan oyuncu 7 karşılaşmaya çıkarken gol ve asist yapamadı.

YENİDEN İSTANBUL YOLCUSU

Genç topçu oynadığı kulüplerde gösterdiği performanslarla kariyerinde düşüş yaşamaya başladı. Bu kez yolu İstanbulspor’a düştü. İstanbulspor’da 50 karşılaşmaya çıkan oyuncu 3 gol atarken 1’de asist yaptı. Balıkesirspor’a kiralanan oyuncu 16 karşılaşmaya çıkarak 1 gol ve 2 asist yaptı. Sonrasında Şanlıurfaspor’a transfer olan futbolcu, 34 karşılaşmada kendine yer bulurken 5 gol atarak başarılı bir performans gösterdi. Ancak yine de sezon sonunda kulüpten ayrıldı. Sırasıyla İskenderunspor ve Kastamonuspor’da performans gösteren oyuncu iki kulüpte toplam da 23 karşılaşmaya çıktı ve birde gol attı. Son olarak ise Amedspor’a kiralandı. Peki futbolcunun Amedspor performansı nasıl?

AMEDSPOR’A İMZA ATIYOR

Genç oyuncu, Diyarbakır temsilcisi Amedspor’a kiralanarak yeni umutlar ve heyecanlarla geldi. Futbolcu, Amedspor’da şuana kadar 17 karşılaşmaya çıktı. İki kez sarı kart gören oyuncu kırmızı kart görmez iken bu zamana kadar bir gol ve iki asist yaparak takıma katkıda bulundu. Genç futbolcunun sezon sonu kiralık süresi dolarken oyuncunun ligin ikinci devresinde nasıl bir performans göstereceği de merakla bekleniyor.

Haber: Onurcan GÜLER

Muhabir: Onurcan GÜLER