Diyarbakır ekibi Amedspor şampiyonluk yolunda son haftalarda yeni bir çıkış yakaladı. Mesut Bakkal yönetiminde üç karşılaşmada iki galibiyet alan kulüp bu hafta içi oynanacak olan 68 Aksaray Belediyespor karşılaşmasında da üç puanı hedeflerken Aksaray’ın golcü forveti Ali Kuçik’te kariyeriyle dikkat çekti.

Ali Kuçik ve Filip Holosko

BEŞİKTAŞ’IN FORMASINI 16’SINDA GİYDİ İLK MAÇI AMEDSPOR’A KARŞIYDI

1991 yılında Kastamonu’da dünyaya gelen 33 yaşındaki forvet oyuncusu Ali Kuçik, futbol kariyerine 16 yaşında Beşiktaş’la başladı. Futbolcu ilk maçına da 2007/08 sezonunda Amedspor’a karşı Diyarbakır’ın eski stadyumunda sahaya çıktı. 2009/10 sezonunda Beşiktaş’ın A2 takımında boy gösteren futbolcu bir sezonda çıktığı 26 karşılaşmada 18 golle takımın en golcü ismi oldu. Sonraki sezona Beşiktaş’ın as takımında boy göstermeye başlayan futbolcu burada sekiz karşılaşmaya çıkarken ilk golünü de kaydetti. İlk kupasını da kazanan oyuncu siyah beyazlı ekiple 19 yaşındayken Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanmayı başardı.

Kariyerinde en fazla Amedspor’un maçını yönetti! Kariyerinde en fazla Amedspor’un maçını yönetti!

BEŞİKTAŞ’A VEDA

2011/12 sezonuna Karabükspor’a kiralanarak başlayan oyuncu sekiz maçta bir gol attı devre arasında Göztepe’ye transfer oldu. Sonraki yıllarda sırasıyla Tavşanlı Linyitspor, Centone Karagümrük, 1461 Trabzon, Kastamonuspor 1966, Sarıyer kulüplerinde boy gösteren oyuncu 2019/20 yılında Bandırmaspor’a transfer oldu.

BANDIRMA’DA İKİNCİ KUPA

Ali Kuçik burada da çıktığı 20 karşılaşmada üç gol kaydederken aynı zamanda Bandırmaspor’la şampiyonlukta yaşadı. Sonraki sezon Kırşehir Belediyespor’a transfer olan futbolcu burada bir sezonda 31 karşılaşmaya çıkarken yalnızca dört gol kaydetti. Kırşehir sezon sonu play offlara kalmayı başardı ancak yarı finalde elendi. 2021/22 sezonunnda Turgutluspor ve 76 Iğdır Belediyespor formaları terleten futbolcu sezon sonu Nevşehir Belediyespor’a transfer oldu. Burada çıktığı 30 karşılaşmada 10 gol atan futbolcu 2023/24 sezonu başında 68 Aksaray Belediyespor’a transfer oldu.

Beşiktaş’ın A Takımındaki ilk maçına Diyarbakır’da çıkan futbolcu şimdi yine Amedspor için geliyor.

AMEDSPOR MAÇI NE ZAMAN?

Diyarbakır Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşma Çarşamba günü 14.00’da başlayacak.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER