Diyarbakır'da iş insanı İhsan Arslan tarafından yaptırılan 25 bin kişilik Selahaddin Eyyübi Camisi ve Külliyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılmıştı. İnşaası 6 yıl süren ve bölgenin en büyük camisi olan Selahattin Eyyubi Camisi ve Külliyesi, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyor.

YAPIMI 6 YIL SÜRDÜ
Diyarbakırlı iş insanı İhsan Arslan tarafından Yenişehir semtinde yaptırılan Selahaddin Eyyubi Camisi ve Külliyesinin yapımı 6 yıl sürdü.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük camisi olan Selahaddin Eyyübi Camisi, sadece bir ibadet alanı değil, sergi, konferans salonları ve eğitim alanları ile çevrili bir külliye olarak inşa edildi.

25 BİN KAPASİTELİ
Selahaddin Eyyubi Camisi ve Külliyesi 25 bin kişi kapasiteli.

500 ARAÇLIK OTOPARK
43 bin 500 metrekarelik kapalı, 1500 metrekarelik fuaye ve sergi salonu, 700 kişilik konferans salonu ve 500 araçlık otoparkı var.

KAPILARA PEYGAMBERLERİN İSİMLERİ VERİLDİ
Caminin 4 yan, 1 de ana kapısı bulunuyor. Kapılara peygamberlerin isimleri verildi. Caminin külliyesinde kafeterya, kütüphane, gençlik merkezi ve ofis alanları da bulunuyor.

Diyarbakır’da dev fuar! Turizm ve lezzet bir arada olacak Diyarbakır’da dev fuar! Turizm ve lezzet bir arada olacak

56 KUBBE BULUNUYOR
Sadeliğin ön plana çıktığı camide, dört minare ve 56 kubbenin sekizgen formları, yöredeki mimarinin karakteristik özelliklerini taşıyor.

28 Medeniyetin İzleri Yansıtıldı
Caminin alt katında ise 12 bin yıl boyunca bölgede bulunan 28 medeniyetin izleri yansıtıldı.

Kaynak: Haber Merkezi