Diyarbakır kulüplerine karşı özellikle saldırgan tutumuyla bilinen Bursaspor kulübü, tam 16 Mayıs 2010 tarihinde kulüp tarihinde ve Süper Lig tarihinde ilk kez şampiyon olmuştu. Bu şampiyonluğun ardından sonraki sezon ilk kez Şampiyonlar Lİgi gruplarında mücadele etme hakkı kazanmış, Manchester United gibi takımlarla karşı karşıya gelmişti. Ertuğrul Sağlam yönetiminde bu başarıya ulaşan kulüp bugün ise TFF 3.Lige düştü.
Kulüpten de Süper Lig şampiyonluğunun yıl dönümünde,“Bugün, tertemiz şampiyonluğumuzun yıl dönümü! Anadolu devrimini gerçekleştirdiğimiz bu büyük başarıda, başta rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” açıklaması yapıldı.

Iğdırspor ve Kastamonuspor’da oynadı: Futbolu bıraktı! Iğdırspor ve Kastamonuspor’da oynadı: Futbolu bıraktı!

BURSASPOR BU SEZONU 18.SIRADA TAMAMLADI

Diyarbekirsporla aynı grupta mücadele eden Bursaspor ekibi, iki maçında da Diyarbakır ekibine karşı mağlubiyet alırken sezonu da 23 puanla Adıyamanspor'un dört puan önünde 18.sırada tamamladı. Kulüp, böylece TFF 3.Lige düştü. 
14 yıl önce Süper Lig şampiyonluğu kutlayan kulüp bugün düşmenin derdini taşırken önümüzdeki sezon da 3.Ligden amatöre düşer mi merakla bekleniyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER