Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması Diyarbakır’da Kürtçe müzik eşliğinde 19 Mayıs kutlaması

Cumhur İttifakı’nın yerel seçimler için hangi şehirlerde ortak aday çıkartacakları belli oldu. Peki, buna göre Diyarbakır’da Cumhur İttifakı için ortak aday mı çıkarılacak, yoksa partiler kendi adaylarıyla mı seçime girecekler? Detayları belli oldu. 

DİYARBAKIR’DA ORTAK ADAY
Cumhur İttifakı’nın en fazla oy alan iki siyasi partisi AKP ve MHP’nin seçim çalışmaları için açıklamalar geldi. İki parti 31 Mart seçimlerine odaklanmışken hangi illerde ortak adayla çıkılacağı da belli oldu. 
Diyarbakır’da Cumhur İttifakı’nın ortak aday çıkartacağı iller arasında yerini alıyor. Cumhur İttifakı’nın Türkiye genelinde 30 ilde ortak aday çıkartacağı açıklanırken, Diyarbakır’ın yanı sıra komşu iller Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi illerde Cumhur İttifakı’nın ortak aday çıkartacağı iller oldu. Elazığ, Bingöl gibi iller ortak adayla çıkılmayacak iller arasında yer aldı.

30 BÜYÜKŞEHİRDE ORTAK ADAY
Öte yandan Cumhur İttifakı'nın yerel seçim stratejisiyle ilgili olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den açıklama gelmişti. Bahçeli, "Büyükşehirlerin tamamında Cumhur İttifakı olarak adaylarımız ortak olacak" ifadelerini kullanmıştı. Buna göre 30 büyükşehirde ortak aday çıkartılacak. 

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi