Maraş merkezli depremlerin ardından 11 il etkilenmiş en fazla yıkımlar Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da meydana gelmişti. Bu illerin kent merkezleri neredeyse tamamen yıkılmış hala da çalışmalar devam ediyordu. Peki Diyarbakır’da durum ne oldu? Diyarbakır’da kaç bina yıkıldı ve kaç kişi hayatını kaybetti?

Diyarbakır’da fırıncılar isyanda! Meclis'e taşındı Diyarbakır’da fırıncılar isyanda! Meclis'e taşındı

DİYARBAKIR’DA BİNLERCE BİNA YIKILDI
AFAD, Valilik, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kaymakamlıklar ve Belediyelerin ortak çalışmaları sonucu Diyarbakır kent merkezinde deprem sonrası beş bin 478 bina ağır hasar almış, yıkım çalışmaları sonucu bu zamana kadar da iki bin 789 binanın yıkım işlemleri tamamlanmıştı.

Diyarbakır’da yıkım çalışmaları yeni yılla beraber devam ederken bu zamana kadar yıkımların yüzde 50’sinden biraz fazlası tamamlanmış oldu. Peki Diyarbakır’da bu yıkımların yanı sıra kaç kişi depremde hayatını kaybetmişti?

DİYARBAKIR’DA YÜZLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Maraş merkezli depremlerin ardından binlerce insan hayatını kaybederken 11 il bu depremlerden olumsuz bir şekilde etkilendi. Bu iller arasında yer alan Diyarbakır’da da 411 vatandaş deprem sonucu hayatını kaybetmişti. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi