Antalya’da gerçekleşen “Avrupa Birliği- Türkiye Gençlik Forumu” Dijital Çağda Eleştirel Düşünme ve Dezenformasyon temasıyla 19 şehirden yüzlerce üniversiteli genci 3 gün boyunca bir araya getirdi. AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Bölüm Başkanı Elçi Müsteşar Stefano Fantaroni Gençlik Forumu`nun açılış konuşmalarını gerçekleştirerek dezenformasyonla mücadelede eleştirel düşünmenin önemine vurgu yaptı.

Diyarbakır’da hastanın karnından 3 kilo tümör çıkarıldı Diyarbakır’da hastanın karnından 3 kilo tümör çıkarıldı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ KATILDI
DTSO Diyarbakır AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Mehmet Nezir Güneş`in koordinatörlüğünde ve Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Zuhal Akmeşe Demir, Doç. Dr. Aslı Aydemir ile Üniversitemiz personellerinden Abdullatif Tuncay’ın işbirliğiyle İletişim Fakültesinden Lisans ve Yüksek Lisansta öğrenim gören 7 öğrencimiz “AB - Türkiye Gençlik Forumu”na katılım gösterdi.

GAZETECİ VE YAZARLAR KATILDI
Gazeteci Özlem Gürses, Psikolog Yazar Beyhan Budak ve akademisyen Doç. Dr. Tirşe Erbaysal Filibeli’nin katıldığı; medya okuryazarlığı, medya ve kitle psikolojisi, yeni medya ve değişen gazetecilik konularının ele alındığı panele gençlerin ilgisi büyüktü.

Üniversiteli öğrencilerle gerçekleştirilen Uygulamalı Dezenformasyon Simülasyonlarıyla birlikte günümüz dijital ortamlarında yanlış verilerle mücadele stratejileri araştırılarak analiz edildi.

Kaynak: Haber Merkezi