Diyarbakır Belediyesi eş Başkanlarından Kürt Dil Bayramı mesajı Diyarbakır Belediyesi eş Başkanlarından Kürt Dil Bayramı mesajı

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi’nin katledilmesine dair görülen davada savcılık tarafından verilen mütalaaya dair yazılı açıklama yaptı. Açıklamada “Tahir Elçi suikastı cezasız kalmayacak” denildi. 
 
Açıklamada, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare önünde onlarca kamera kayıttayken katledilen baro başkanı Tahir Elçi’nin Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyasında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 15 Nisan 2014 tarihinde sunulan mütalaada, sanık polisler hakkında beraat kararı verilmesinin talep edildiği hatırlatıldı. 
 
Elçi’nin katledilmesine ilişkin ilk andan itibaren isteksiz ve etkisiz başlatılan bir soruşturma olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Her ne kadar Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava ve yargılamaya konu edilmiş ise de soruşturma aşamasındaki suikastın aydınlatılması konusundaki isteksiz tutum kovuşturma sürecinde de devam etmiştir. Mahkemenin suikastın aydınlatılması yönündeki delillerin toplanmasına ilişkin taleplerimizi reddetmesi, bugün itibariyle tarafımıza tebliğ edilen savcılık mütalaası; ilk günden itibaren suikastı aydınlatma yönünde yargısal ve siyasal bir iradenin olmadığı yönündeki bütün iddia ve görüşlerimizi doğrulamıştır. Diyarbakır Barosu, Elçi ailesi ve Tahir Elçi’nin tüm hukukçu dostları, failsiz bırakılmak istenen yargılama sürecine karşı etkin bir hukuk mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. 
 
Bu vesile ile 12 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 10.00’da Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek karar duruşmasına tüm hukukçu dostları ve insan hakları savunucularını Diyarbakır Adliyesi’ne davet ediyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi