31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen Yerel Seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni yönetmeye hak kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden Ayşe Serra Bucak Küçük ile Doğan Hatun hakkında kim olduklarına yönelik sorusu merak konusu oldu.

AYŞE SERRA BUCAK KÜÇÜK KİMDİR?

Ayşe Serra Bucak, 1976 tarihinde Diyarbakır'da hayata gözlerini açarken, aslen Siverekli olduğu bilinmektedir. 1995 tarihinde İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesinden, 2006 yılında ise Almanya’da Köln Üniversitesi- Alman Dili ve Edebiyatı ile Pedagoji bölümlerinden mezun oldu. 2006-2011 yılları arasında Bağlar Belediyesi Eğitim Destek Evi koordinatörlüğü yaptı.

2014-2016 yıllarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan danışmanlığı ve meclis üyeliği yaptı. 2016-2022 yıllarında çocuk ve kadın alanlarında Sosyal Çalışmacı olarak çalışmalar yürüttü.

TOKİ’den Diyarbakır’da satılık arsa! İşte adresleri TOKİ’den Diyarbakır’da satılık arsa! İşte adresleri

DOĞAN HATUN KİMDİR?

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde hayata gözlerini açan Doğan Hatun, Maden mühendisliği eğitimi aldı. 2016-2023 yılları arasında Maden Mühendisleri Odası eş başkanlığı görevini yürüten Hatun, bu süreçte Diyarbakır’daki karayolları arazisindeki yeşil alanın yapılaşmaya açılması ile ilgili yaptığı basın açıklaması nedeniyle TCK 301 maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Ancak, Hatun bu dava sonucunda beraat etti.

Hatun, aynı zamanda 2018-2022 yılları arasında TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreterliği yaptı. Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcülüğü, Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Kurulu üyeliği gibi çeşitli sivil toplum örgütlerinde de aktif rol aldı. 6 Şubat 2023’te Diyarbakır’da meydana gelen depremde, Platformun kriz masası sözcüsü olarak çalıştı.

Muhabir: Devrim AKTÜRK