Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde oluşan fiziki su kaçaklarına müdahale etmeye devam ediyor.

DİSKİ Hani ve Dicle Şube Müdürlüğü akustik dinleme ekipleri, akustik dinleme ile yer altında oluşan arızalar tespit ediyor, lokal müdahalelerle su kayıplarının önüne geçiyor. Ekipler, Hani ve Dicle merkez mahallelerinde tespit ettikleri fiziki su kaçağı arızalarını yaptığı müdahalelerle kısa sürede gideriyor.

Diyarbakır'da dev ekranda derbi heyecanı Diyarbakır'da dev ekranda derbi heyecanı

DİSKİ ekipleri, son teknoloji araçlarla gerçekleştirdiği tarama faaliyetleri neticesinde kayıp kaçak oranı asgari seviyelere indirirken, yapılan çalışmayla ciddi derecede de su tasarrufu sağlanıyor.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Hani ve Dicle ilçelerinde çalışmaların yapıldığı alanları incelemelerde bulundu.

Tek bir damla suyun bile değerli olduğunu belirten Tutşi, DİSKİ’nin bu amaçla kentte, ilçelerde ve kırsal mahallelerde kayıp-kaçakla mücadele kapsamında çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti.

“AKUSTİK CİHAZLAR AVANTAJ SAĞLIYOR”
Yaptıkları çalışmayla suyu koruduklarını belirten Tutşi, şöyle konuştu: “Kent genelinde Akustik cihazlarla fiziki su kaçaklarına müdahalelerimiz devam ediyor. Akustik cihazlarla yapılan dinlemeler birçok avantaj sağlıyor. En önemlisi harita yardımıyla yapılan tespit sayesinde gereksiz kazılar yapılmıyor. Sonuçta yapılan kazıların belirli bir maliyetinin olduğu unutulmamalıdır. Aynı zamanda yer altı radar cihazları ile yapılan tespit sonucu yeraltında bulunan başka kurumlara ait hatlar da (doğal gaz, Telekom, elektrik v.b.) zarar görmüyor. Ayrıca cihazlar ile yapılan noktasal tespitler, beraberinde zaman açısından da önemli avantajlar barındırıyor. Fiziki kaçaklar son teknoloji yeni nesil cihazlar vasıtasıyla dakikalar içinde tespit yapmaya imkân tanıyor.” 

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi