Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, aldığı Meclis kararıyla 10 yıllığına bir belediye otobüsünü Tunceli halkına hizmet etmesi için belediyeye hibe etti. Hibe edilen belediye otobüsü ile kentte giden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, Tunceli Belediye Eş başkanları Cevdet Konak ve Birsen Orhan, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Tunceli yöneticileri ve vatandaşlar tarafından depremden dolayı boşaltılan belediye binası önünde karşılandı. Ardından karşılama heyeti ile Tunceli Belediyesi’ne geçildi.

BUCAK: TUNCELİ HALKINA HİZMET İÇİN GETİRDİK 
Belediye ziyaretinde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş başkanı Serra Bucak, “Önümüzdeki 5 yıl halklarımızın bize gösterdiği yol ile birlikte çoğulcu, katılımcı hizmet edeceğiz. Hizmetlerin şeffaf ve denetlenebilir olmasını sağlayacağız. Bu otobüsü 10 yıl süreliğine Tunceli halkının hizmetine getirmek, bizi mutlu etti. Umuyoruz bunun devamını kadın kooperatifleri, üretim kooperatifleri, ekolojik çalışmalar ve benzeri pek çok çalışmayla sürdürebiliriz” dedi.

Erdoğan ile Esed Moskova'da mı görüşecek? Açıklama geldi Erdoğan ile Esed Moskova'da mı görüşecek? Açıklama geldi

ORHAN: DAYANIŞMA ÇOK DEĞERLİ 
Ardından söz alan Tunceli Belediye Eş başkanı Birsen Orhan ise seçimden önce de DEM Partili belediyeler ile dayanışacaklarını söylediklerini ve bugün bunun somut olarak gerçekleştirdiğini belirtti. Orhan, “Her seferinde kayyım tehdidini önümüze koydular ama somut olarak gördük her ne kadar o alanları talan etsellerde, belediyelerimizde milyarlarca dolar borç bıraksalar da bugün Tunceli Belediyesi ile olan bu dayanışma ve bu hediye çok değerlidir” diye belirtti.

KONAK: 25 YILLIK YEREL YÖNETİM GELENEĞİNDEN GELİYORUZ 
Tunceli Belediye Eş başkanı Cevdet Konak ise “Bizler 25 yıllık yerel yönetim geleneğinden geliyoruz. Yani 1978 Edip Solmaz'dan başlıyor bu süreç. 2000'li yıllardan sonra da 22 yıldır toplumcu, demokratik, ekolojik belediyecilik pratiklerimizle çalışıyoruz” diye belirtti.

Kaynak: MA