Çin’den Diyarbakır’a dev yatırım! 1500 işçi alınacak Çin’den Diyarbakır’a dev yatırım! 1500 işçi alınacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Abdullah Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla Türksat ile protokol imzaladığını duyurdu. Protokol kapsamında Büyükşehir’in bütün arşivleri dijital ortama taşınacak. Çiftçi, “Türksat genel müdürlüğü ile yaptığımız protokol çerçevesinde Büyükşehir Belediyemin bütün arşivlerini digital ortama taşınması ve modern kompakt arşiv sisteminin kurulumunu gerçekleştireceğiz… Hayırlı olsun..” ifadelerini kullandı.

Türksat, sunduğu dijital arşiv hizmetiyle kamuya ait önemli belgeleri dijitalleştiriyor, bu sayede kamu kurumlarından özel sektöre birçok kuruluşun arşiv işlemlerindeki emek, zaman ve masraflar en aza indiriliyor. Dijitalleştirilen veriler, elektronik ortamda güvenli, erişilebilir ve paylaşılabilir hale getiriliyor.

KOMPAKT ARŞİV SİSTEMİ NEDİR?
Kompakt Arşiv Sistemleri, yüklü dosyalarınızın sebep olduğu arşivleme sorunlarınıza çözüm olarak tasarlanmıştır. En çok dosyayı en az yer kaplayacak şekilde muhafaza ederken dosyalarınızın güvenliğini de sağlamaktadır.

Muhabir: Ejder Ediz IŞIK