Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, 23-25 Mayıs tarihleri arasında Dağkapı Meydanı'nda düzenlenecek "Amed Emek ve Kültür Sanat Buluşması" öncesi Kadın Yaşam Merkezlerinde bulunan üretim alanlarını ziyaret etti. Bucak’tan ürettikleri ürünlerin satılacağı bir "Satış fabrikası" talebinde bulunan kadınlar, Halk Lokantaları gibi halka uygun fiyata ürünlerin sunulacağı alanların çoğalması gerektiğini de sözlerine eklediler. Eş Başkan Bucak, daha sağlam ve önünü gören bir yerden bakılması gerektiğini belirterek, kadınların fikirlerini gündeme almaya açık olduklarını ifade etti.
İLK ZİYARET BEN Û SEN KADIN YAŞAM MERKEZİ’NE YAPILDI
23-25 Mayıs tarihleri arasında Dağkapı Meydanı’nda düzenlenecek olan “Amed Kadın Emeği Kültür ve Sanat Buluşması” öncesinde yapılan ziyaretlerin ilk durağı, Yenişehir ilçesi Ben û Sen Semti’nde bulunan Kadın Yaşam Merkezi oldu. Eş Başkan Bucak, Kadın Yaşam Merkezinde, buluşmaya hazırlanan kadınların el emeği diktiği ürünler ve hazırlıklara dair kadınlardan bilgi aldı.
EŞ BAŞKAN BUCAK, KADINLARIN ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI
Ardından Sur ilçesinde bulunan Lalabey Kadın Yaşam Merkezi ziyaret edildi. Merkez içinde çocuklara yönelik hazırlanan Oyun Grubu alanında çocuklarla bir araya gelen Eş Başkan Bucak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kadınlarla yapılan kahvaltının ardından kadınların Anneler Günü’nü kutlayan Eş Başkan Bucak, hazırlanan hediyeleri takdim etti.
“BU MEKANLARDA KADINLAR ORTAKLAŞIYOR”
Yenişehir ilçesine bağlı Ahmet Arif Kadın Yaşam Merkezi’nde de üretim alanlarını gezen Eş Başkan Bucak, hazırlıkları yerinde inceleyerek kadınlara çalışmalarında başarılar diledi. Eş Başkan Bucak, bu gibi mekanlarda kadınların birbirini daha fazla anladığı ve ortaklaştığını kaydederek, daha fazla etkinlik yapılması gerektiğini ifade etti.
Ziyaretlerde Eş Başkan Bucak’a, Genel Sekreter Yardımcısı Zerin Türk, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Özden Gürbüz Sümer ve meclis üyeleri eşlik etti.