Artan ısınma maliyetleri nedeniyle birçok vatandaş, elektrikli ısıtıcılar yerine daha ekonomik çözümler aramaya başladı. Bu kapsamda Diyarbakır’da bir çok dükkanda kapı önlerine yerleştirilen metal kömürlüklerin içinde tahta ve benzeri yakacaklar yakılarak ısınma sağlanıyor.
HEM EKONOMİK HEM PRATİK
Diyarbakırlı esnaflar, bu yöntem sayesinde hem yüksek elektrik faturalarından kurtulduklarını hem de pratik bir ısınma imkânı bulduklarını ifade ediyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde etkisini artıran soğuk havaya karşı bu yöntem oldukça yaygın kullanılıyor. İş aralarında ya da müşterilerin çok yoğun olarak gelmediği zamanlarda esnaflar, bazen toplu olarak da çay eşliğinde ısıtıcının karşısında oluşan sohbetleri ile de havayı ısıtıyor.
ÇARŞI BÖLGELERİNDE YAYGINLAŞTI
Başta çarşı ve yoğun kalabalığın olduğu bölgelerde kullanılan bu ısıtma aparatları, kısa sürede sevildi. Görüntüsüyle dikkat çeken metal kömürlükler, kış aylarında esnafın en çok tercih ettiği ısıtıcılar arasında yer aldı.
KIŞ BOYUNCA KULLANILACAK
Soğuk havaların devam etmesiyle birlikte bu tür ısınma yöntemlerinin kış boyunca yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Esnaf, ekonomik şartlar değişmediği sürece bu çözümü kullanmaya devam edeceklerini belirtiyor.




