Tarih boyunca Amida, Amidi, Amid, Kara-Amid Diyar-Bekr, Diyarbekir ve Diyarbakır adlarını alan kent Güneydoğu Anadolu bölgesinin orta bölümünde El-Cezire denilen bölgede Bereketli hilalin kalbinde yer almaktadır.

Diyarbakır En Güzel Fotoğraflar(1)

28 Aralık 1993’te kabul edilen 6360 sayılı Yasa ile Türkiye'deki birçok il büyükşehir statüsü kazandı. Bu yasa, büyükşehir belediyelerinin sınırlarını il mülki sınırları olarak belirledi ve bu değişiklikle birlikte Diyarbakır da dahil olmak üzere 13 il daha büyükşehir belediyesi statüsüne geçti. Böylece, Diyarbakır ilçe belediyeleri ve köyler büyükşehir belediyesinin hizmet alanına dahil oldu. Diyarbakır’ın merkez ilçeleri ise Kayapınar, Bağlar, Yenişehir ve Sur’dur.

Diyarbakır Turist Insan

Diyarbakır’da turizm hedefi açıkladı! Turist sayısı belli oldu Diyarbakır’da turizm hedefi açıkladı! Turist sayısı belli oldu

Bu değişiklikle birlikte, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanı genişledi ve kentsel gelişim, altyapı, ulaşım, sosyal hizmetler gibi konularda daha fazla yetki ve sorumluluk üstlendi. Büyükşehir olması, Diyarbakır'ın hem kent merkezinde hem de bağlı ilçelerdeki yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik projelerin geliştirilmesi açısından önemli bir adım oldu.

Muhabir: Ejder Ediz IŞIK