Türkiye'de kâğıt ve mazot fiyatlarının artması, beraberinde kitaplara da zam gelmesine neden oldu. Vatandaşlar kitap fiyatlarının artışından şikayetçi olurken, kitapçılar ise satışların düştüğünü söyledi. 

Türkiye'de 2024 yılı itibariyle başlayan asgari ücret zammı ile birlikte hızla yükselen döviz ve ulaşım masrafları, beraberinde birçok üründe de fiyat artışının gerçekleşmesine neden oldu. Zam furyasından etkilenenler arasında kitaplar da nasibini aldı.

Kitap zamları dolayısıyla başta öğrenciler olmak üzere, birçok vatandaş kitap almakta güçlük çekerken, yükselen kitap fiyatlarından ötürü kitap okuyamadıklarını söylüyorlar.

KİTAP FİYATLARI ARTTI, SATIŞLAR DÜŞTÜ!
Başta kağıt fiyatları ve PTT kargo gibi ulaşım hizmetlerinin zamlanması sonrası kitap fiyatlarında artışa gitmek zorunda olduklarını söyleyen kitapçılar ve sahaflar, ürünlerin satışlarında hızlı bir düşüşün meydana geldiğini söyledi. Diğer yıllara göre satışlarının düşmesinden ötürü ekonomik olarak kötü bir dönemi geçirdiklerini belirten kitapçılar ve sahaflar, iş yerlerindeki kiraların da arttığını aktardı.

Diyarbakır'da Aile Haftası için yürüdüler Diyarbakır'da Aile Haftası için yürüdüler

KİTAPLARA YÜZDE 200 ZAM
Geçmiş yıllarda PTT kitap kargolarının çok ucuz olduğunu ama son 2 yıldır ulaşım masraflarında hızlı bir yükselişin meydana geldiğini söyleyen kitapçılar ve sahaflar, kitaplarını geçen yıla göre yüzde 200 zamlı sattıklarını söyledi. Yine kırtasiye ürünlerine de yüzde 100 zam yaptıklarını aktardılar.

Muhabir: Devrim AKTÜRK