Diyarbakır trafiğinde de sık sık görülen elektrikli araçların sayısı 2022 yılına kıyasla yaklaşık 5,5 katına çıkarak 80 bin 43 olmuştu. 2022 verilerine göre ise her bin otomobilden bir tanesi elektrikli olurken 2023 yılında ise bu sayı da artış yaşandı ve bin otomobilden beşi elektrikli oldu.

2024 yılı içinse dikkat çekici elektrikli otomobillerin Türkiye piyasasına girmesi bekleniyor. Emre Özpeynirci’nin haberine göre bu yıl Türkiye’de Alfa Romeo Milano, Audi Q4 e-Tron, Audi Q6 e-Tron, BMW iX2, BMW i5 Touring, BYD Seal, BYD Han, BYD Dolphin, Citroen e-C3, Cupra Born, MINI Countryman EV, MG Cyberster, Neta U, Neta GT, Neta AYA, Opel B-SUV EV, Opel C-SUV EV, Peugeot e-208, Peugeot e-3008, Porsche Macan EV, Cupra Tavascan, Ford Explorer, Ford Puma EV, Fiat 600, Hyundai Kona EV, Kia EV9, Kia EV3, Leapmotor C10, Lexus RZ, Mercedes EQA, Mercedes EQB (FL), Porsche yeni Taycan, Skywell EA3, Skywell EA5, Skywell yeni ET5, Skoda Enyaq, Toyota bZ4X, Volkswagen ID.3, Volkswagen ID.4, Volkswagen ID.5, Volkswagen ID.7, Mercedes G Serisi EV ve Volvo EX30 modellerinin satılacağı duyurulmuştu. Ancak alınan karar sonrası bazı araçlar Türkiye’de kendine yer bulamayacak.

ELEKTRİKLİ ARAÇ TALEBİNDE DİYARBAKIR’DA VAR

Diyarbakır’da araç sahiplerinin tercihleri son zamanlarda elektrikliden yana olmaya başlarken özellikle Togg’un piyasaya girmesi ile elektrikli araç satışlarında da artış yaşandı. Geçtiğimiz ay alınan bir karar sonrası “Bazı Elektrikli Araçların İthaline İlişkin Tebliğ’’ sonrası Türkiye kapısı da bu araçlara kapandı. Özpeynirci’ye göre yasal adımlarda herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde bazı araçlara Türkiye kapısı kapanırken bu araçlardan birisi de Volvo EX30! Ancak firmadan yapılan açıklamada gerekli adımların atılacağı ve yasal süreçlerin sağlanacağı duyuruldu. Peki buna göre yeni yılda hangi arabalar Türkiye piyasasında kendine yer bulamayacak?

DİYARBAKIR’DA ARABA ALACAKLAR: BU ARABALARI UNUTUN

Yeni yılda araba almak isteyenler bu arabaları unutsun. İşte Türkiye’de satışı yapılmayacak olan o arabalar:

-BMW iX3

- BYD Atto 3

- BYD Han

- BYD Seal U (elektrikli)

- BYD Dolphin

- Leapmotor T03

- Lexus RZ 450E

-Lexus UX

- MG Cyberster

- MG MG4

-MG Marvel R

- MG ZS EV

- Cupra Tavascan

-Dacia Spring

- Ford Mustang Mach-E

- Hongqi E-HS9

- Neta U

- Neta GT

- Neta AYA

- Nissan X-Trail e-Power

ÖSYM Başkanı Ersoy: ALES/2'ye 157 bin aday başvurdu ÖSYM Başkanı Ersoy: ALES/2'ye 157 bin aday başvurdu

- Seres 3

- Skywell ET5

- Skywell EA3

- Skywell EA5

- Subaru Solterra

- Toyota bz4x.

 (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi