Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, 5 yıllık Stratejik Plan hazırlığı kapsamında mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi, sorunlarını dinledi, görüş ve önerilerini aldı.

Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı

TRAMVAY PROJESİ HIZ KAZANDI
Diyarbakır’da uzun yıllardır yaşanan şehir içi ulaşım sorununa ilişkin konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, göreve başladıklarında 70 otobüsün arızalı olduğunu belirterek, kentin ulaşımına çözüm bulmamak için hafif raylı sistem (tramvay) projesinin imzalanmadığını ve bu konuda adım atılmadığını söyledi.

“YENİ OTOBÜSLER ALACAĞIZ, ŞOFÖRLERİMİZİ EĞİTECEĞİZ”
Bu projeyi raftan indirdiklerini ve ihalesi için çalışacaklarını kaydeden Bucak, konuşmasına şöyle devam etti: “20 yıldır konuşacaklarına bir imza atsaydılar, bu kentin ulaşım sorunu olmayacaktı. Projeyi raftan indirmekle kalmadık, geçen hafta Ulaşım Dairesi Başkanlığımız İstanbul'a gitti, orada hafif raylı sistem genel müdürlüğü, otobüs işletmeleri genel müdürlüğü ile görüştü. Onları buraya davet etmek istiyoruz. Er ya da geç biz bu filomuzu yenileyeceğiz. Yeni otobüsler alacağız, hatlarımızı yeniden elden geçireceğiz, şoförlerimizi eğiteceğiz.”

Kaynak: Bülten