Diyarbakır Büyükşehir’den tarihi yapıda yeni çalışma Diyarbakır Büyükşehir’den tarihi yapıda yeni çalışma

Türkiye'nin tek engelli adayı olarak dikkatleri çeken  Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) Sur Belediyesi Eş Başkanı Gulan Fatma Önkol ile yine Sur Eş Başkanı Adnan Örhan'ın kim oldukları sorusu üzerine Google'dan internet taramaları yapılıyor. Peki, Fatma Önkol ile Adnan Örhan kimdir?

Türkiye'nin Tek Engelli Adayı Diyarbakır'da

GULAN FATMA ÖNKOL KİMDİR?
Ayağında protez bulunan Gulan Fatma Önkol, 29 yaşında ve engelli bir birey vatandaştır. Artuklu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar İlişkiler mezunu Önkol, 1990’lı yıllarda ailesiyle birlikte Adana’ya göç etmek zorunda kaldı. DEM Parti Sur Belediye Eş Başkanı olan Gulan Fatma Önkol, engelinin bulunduğu ayağında kanser riski oluşması sebebiyle ayağını kestirmek zorunda kalmıştır. Önkol, kısa süre sonra taktığı protez ayak ile yeniden yürümeye başlarken, 2004’te de doğduğu yere geri döndü. Lise ve üniversite dönemlerinde gençlik örgütlerinde yer alan Önkol, üniversiteyi bitirdikten sonra çocuk, göç, kadın, ekoloji gibi pek çok alanda farklı çalışmalar yürüttü.

Sur Belediye Dem Eş Başkan

ADNAN ÖRHAN KİMDİR?
1982 yılında Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde doğan Adnan Örhan, Dicle Üniversitesi Ergani Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulama Programı'ndan mezun olmuştur. Evli olan Örhan'ın 1 çocuğu bulunmaktadır. Adnan Örhan, 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonucunda Diyarbakır Sur Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Muhabir: Devrim AKTÜRK