6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 ilden biri olan Diyarbakır’da 6 bina yıkıldı. Depremde 409 kişi hayatını kaybederken 902 ise kişi yaralandı. Meydana gelen yıkıcı depremlerde evler kadar, tarihi yapılar da zarar gördü. Bunlardan biri de merkez Sur ilçesinde bulunan Keçi Burcu’ydu. Depremde hasar alan Keçi Burcu’nun bazı bölümlerinde deprem etkisiyle taşlar döküldü. Depremden uzun bir süre geçmesine rağmen tarihi burçta gerçekleşmeyen onarıma başlandığı görüldü.

KEÇİ BURCU’NDA ONARIM BAŞLADI 

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde olan Diyarbakır Surlarında depremde hasar alan burçlardan biri olan Keçi Burcu'nda geçtiğimiz günlerde onarım çalışması başladı. Çalışmanın ne zaman biteceği ise bilinmiyor.

Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak

DİYARBAKIR SURLARINDAKİ RESTORASYON DEVAM EDİYOR  

Öte yandan 3 yıl önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Valilik ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteği ile restorasyon çalışmalarına başlamıştı. Büyükşehir Belediyesi’nin “Surlar’da Diriliş” mottosuyla sürdürdüğü çalışmalarda 51 ile 62 nolu burçlar dahil olmak üzere 12 burcun restorasyonu geçtiğimiz aylarda başladığı çalışmalar ise hala devam ediyor.

Haber: Remziye ÇELİK 

Editör: Remziye Çelik