Diyarbakırlı iş insanı bir ihale daha aldı! Karar Resmi Gazete’de Diyarbakırlı iş insanı bir ihale daha aldı! Karar Resmi Gazete’de

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi otobüslerindeki kart okuyucu sisteme 24 Mayıs günü Kürtçe uygulama getirilmişti. Belediye ve Özel Halk Otobüslerinde bulunan kart okuyucu sitemine kartlar basıldığında Kürtçe "Rojbaş" (İyi günler- Günaydın) diyen bir ses eklenmişti. Vatandaşlar yeni uygulamayı hem şaşırmıştı hem de sevmişti.

DEMBAŞ DÖNEMİ BAŞLADI
Büyükşehir Belediyesi kart okuyucu sisteminde Kürtçe rojbaş sesini güncelleeyerek yeni ses ekledi. Bu sabah itibari ile Tüm belediye ve Özel Halk otobüslerinde Kürtçe, “Dembaş” (iyi zamanlar- iyi vakitler) dönemi resmen başladı.

DİYARBAKIR ULAŞIMINDA İLK YAŞANMIŞTI
Diyarbakır ulaşımında ilk kez Kürtçe dönemi geçtiğimiz günlerde başlamıştı.  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan bir kararla ulaşımda Kürtçe yeni sistem hayata ilk kez geçirilmiş ve vatandaşlar tarafından beğenilmişti. 

ROJBAŞ DÖNEMİ SONA ERDİ SIRADA DEMBAŞ
24 Mayıs günü başlayan yeni dönemde “Rojbaş” dönemi sona ererken “Dembaş” dönemi dün (7 Haziran) başladı. Belediyenin ise ilerleyen günlerde zaman zaman Kürtçe farklı sesleri sisteme yükleyeceği ön görülüyor.  Vatandaşlar ise bu sistemin Kürtçe’yi yaygınlaştırmak için güzel bir proje olduğunu söylediler.

Muhabir: Abdullah AKYOL