Diyarbakır On Gözlü Köprü’de halay keyfi Diyarbakır On Gözlü Köprü’de halay keyfi

Geçmiş yıllarda Diyarbakırspor ve Amedspor’a, dün (20 Aralık) ise Diyarbekirspor’a saldırılarda bulunan Bursaspor’a tepkiler sürerken, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman isim vermeden Diyarbakır takımlarına destek çıktı.

Ataman’nın açıklaması şöyle: “Diyarbakırımızın spor takımlarına, oyuncularına ve yöneticilerine karşı konuk oldukları müsabakalarda; taraftar kisvesi altında tribünlere sızan şiddete meyilli ve acımasız unsurların saldırganlıklarını, huzur ve sükûnu bozmaya yönelik faaliyetlerini, nefret ve hakaret içeren tezahüratlarını asla ve asla kabul etmiyorum.

Son günlerde bilhassa futbol müsabakalarında gerçekleşen hukuki, ahlaki ve geleneksel norm ihlalleri sporun birleştirici gücüne ve kardeşlik ruhuna zarar vermektedir. Spor müsabakalarında kaos ortamı oluşturan, şiddete başvuran, nihayetinde eşitlik ve kardeşlik duygularını istismar eden bu menfur zihniyeti ve destekçilerini tel'in ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle “Kürt’ü Türk’e, Türk’ü Kürt’e düşman etmek için gayret edenler bu milletin tümünün düşmanıdır” (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi