Bağcılar’da 2019 ve 2023 yılları arasında 4 çocuğa zincirleme şekilde cinsel istismarda bulunan Metin Şenay’ın 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar açıklandı. Metin Şenay güvenlik nedeniyle nakledildiği Diyarbakır'daki cezaevinden Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya SEGBİS sistemi ile bağlandı. Tutuklu sanık Metin Şenay savunmasında, “Duvardaki yazıları çocuklar yazmışlar ben dışardayken. Hatta döndüğümde kendilerine kızdım. Mahkemenin adaletine güveniyorum. Mağdur M.Y.’ye yönelik suçu tek başıma üstleniyorum. Ailesinden özür diliyorum. Ancak diğer mağdurların ve ailelerinin kusur ve sorumluluğu mevcuttur” dedi.

Diyarbakır’daki kafe saldırısında yeni gözaltı Diyarbakır’daki kafe saldırısında yeni gözaltı

İNDİRİMSİZ 293 YIL 6 AY HAPİSLE CEZALANDIRILMASINA KARAR VERİLDİ
Sanık savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme, Metin Şenay’ın 4 çocuğa karşı ayrı ayrı ‘zincirleme şekilde 12 yaşını tamamlamamış çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar’, ‘zincirleme şekilde çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma’, ‘zincirleme şekilde müstehcen görüntülerin üretiminde çocukları kullanmak’ ve ‘müstehcen yayınları depolamak ve bulundurmak’ suçlarından 293 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi. Sanığa verilen cezalarda indirim uygulanmadı. Öte yandan sanık Şenay’ın 1 milyon 683 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasına da hükmedildi.

Mahkeme, sanığın çocukları korkutmak için kullandığı ‘sakın bağırmayın’ şeklinde yazıların olduğu kağıdın da dosyada delil olarak saklanmasına hükmetti.

İDDİANAMEDEN
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, suç tarihi 2023 yılı öncesi olarak belirtilirken, 4 mağdur ile 5 müşteki yer aldı. İddianamede sanık Metin Şenay‘ın Bağcılar’da bir su dükkanının bulunduğu ve uzun yıllardır aynı semt ve mahallede su dağıtımı yaptığı belirtildi. 24 Mayıs 2023 günü mağdurlardan M.Y.’nin okuldan çıktığı ve evine dönmemesi üzerine ailesi tarafından durumun polis ekiplerine ihbar edilerek başvuruda bulunulduğu iddianamede kaydedildi. Polis ekiplerinin önce okul kamera kayıtları ve çevredeki kameraları araştırdığı, mağdurun okul bahçesinden çıktıktan sonra bir minibüse bindiğinin tespit edildiği iddianamede belirtildi. Mağdurun ailesi tarafından kamera kayıtlarının aynı gün izlendiği, aracın daha önce evlerine su siparişi üzerine gelen ‘Metin Su’ isimli iş yerine ait olduğu iddianamede aktarıldı. Ailenin aracı kullanan kişinin Metin Şenay isimli kişi olduğunu beyan etmeleri üzerine Metin Şenay‘ın iş yerinde olabileceği değerlendirilerek çevre araştırması yapıldığı iddianamede kaydedildi. Sanığın gece 03.00 sıralarında iş yerinden çıkarak tedirgin davranışlar sergilediğinin görülmesi üzerine duruma kolluk ekiplerince müdahale edildiği, sanığın iş yerinin içerisine doğru kaçtığı iddianamede açıklandı.

Kaynak: İHA