Türkiye bugün mazbata gerginliğiyle uyandı. 31 Mart yerel seçimleri sonrası Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığını kazanan Abdullah Zeydan'a mazbata verilmemesi üzerine başta Van ve Diyarbakır olmak üzere birçok yerde protesto gösterileri başladı. Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde ise, AK Parti’nin 15 sandığa itirazı üzerine seçimleri yenileme kararı aldı. 

TİP Lideri Erkan Baş Diyarbakır’dan seslendi! TİP Lideri Erkan Baş Diyarbakır’dan seslendi!

"SİYASET, MİLLETİN İRADESİNDEN TARAF OLMAKTIR"
AK Parti'nin 6. ve 7. dönemde Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi (MKYK) olan ve önceki dönemlerde partinin Doğu Anadolu Bölge Teşkilat Koordinatörlüğü'nü yürüten Alaattin Parlak resmi sosyal medya hesaplarından önemli bir çağrıda bulundu. Sandıktan çıkan isme saygı duyulması gerektiğini belirten Parlak, "Siyaset, milletle ve milletin iradesine saygı duyarak yapılır. Siyaset, Milletin iradesinden taraf olmaktır. Milletin tercihine saygı göstermektir. Sandıktan çıkan kabul edilmelidir. Milletimizin 'sandık' mesajını alabilecek olgunluğa sahip olmalıyız." ifadesini kullandı.

TEPKİ VERENLERDEN BİRİ DE AK PARTİ ESKİ DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ
Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığını kazanan Abdullah Zeydan yerine 2'nci olan AK Partili isme mazbata verilmesi üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi'nin eski Diyarbakır milletvekili olan Mine Lök Beyaz resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, alınan kararı doğru bulmadığını açıkladı.

"HALKIN SANDIĞA YANSIMIŞ İRADESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ"
Beyaz yaşanan olaylarla ilgili resmi X hesabından, "Van Büyükşehir Belediye başkanlığını sandıkta kazanmış olan adaya mazbatasının verilmemesini doğru bulmuyorum. Hukuki bir süreç olduğu ifade ediliyor. Başkan olarak mazbatasını alamayacak bir adayın YSK tarafından adaylığı neden kabul edildi? Türkiye’mizin bölünmez bütünlüğü; bizim kırmızı çizgimizdir. Halkın sandığa yansımış olan iradesi de bizim kırmızı çizgimiz olmalıdır." ifadesini kullandı.

Muhabir: Devrim AKTÜRK