Son dönemlerde önüne geçilemeyen döviz sorunları ve ekonomik sebepler, başta telefon satıcıları olmak üzere tüm teknolojik cihaz satışı yapan iş yerlerini vurdu. Detaylar haberimizde...
Türkiye'de son dönemlerde birçok ürüne zam gelirken, bu furyadan nasibini alanlardan biri de teknolojik cihaz satıcıları oldu. Kulaklık, telefon, tablet, bilgisayar ve benzeri bir çok ürün satışının gerçekleştiği teknolojik cihaz iş yerleri, kendi ürünlerine geçen yıla göre yüzde 100 zam yaptıklarını söyledi. 

Diyarbakır’da olmadı, herkes Batman’a akın etti Diyarbakır’da olmadı, herkes Batman’a akın etti

TEKNOLOJİK CİHAZLARA RAĞBET AZALDI

Bu zamların sebebi olarak hızla artan ekonomik sebepler ve önüne geçilemeyen döviz sorunları olduğunu belirten teknolojik cihaz satışı yapan esnaflar, ürün sunumunda düşüşlerin meydana geldiğini aktardı.
Esnaflar alım gücünün de düşmesi ve enflasyon oranlarının olumsuz seyirde devam etmesinden ötürü teknolojik cihazlarda rağbetin azaldığını, alım gücünün düştüğünü aktardı.

KÜÇÜK EV ALETLERİ DE ZAMLI 

Diyarbakır'da yeni evlenen çiftleri de ilgilendiren küçük ev aletleri, geçen yıla oranla zamdan etkilenen ürünler arasında. Airfryer, robot süpürge, beyaz eşya, küçük ev aletleri başta olmak üzere birçok ürün için fiyat artışı gerçekleşirken, vatandaşlar yaşanan zamların önüne geçilmesini talep ediyor.

Muhabir: Devrim AKTÜRK