Ekonomist Selçuk Geçer altın hakkında şaşırtan açıklama yaparak gram altın fiyatlarının altı bin liraya kadar çıkacağını açıkladı. Geçer, yatırımcılar için altının yüksek enflasyonuna karşı bir korunma aracı olarak değerlendirilmesi gerektiğini de belirtti.

DİYARBAKIR’DA ALTIN REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRMIŞTI

Geçer gram altının şu anda 2012 TL seviyesinde işlem görüyor ve bu değer rekor seviyede bulunduğunu açıklarken fiyatlar da uçacak dedi. Geçer ABD ve İran arasında yaşanan gerilimin artması durumunda oluşabilecek olumsuz senaryoları da ele alıyor. ABD’nin müdahalesi ve Rusya'nın da olması gibi durumların ortaya çıkması halinde 3. Dünya Savaşı ihtimaline dikkat çeken Geçer, bu tür bir küresel olayın enflasyon üzerinde ciddi etkileri olabileceğini belirtiyor. Geçer bu durumun altın fiyatlarının önemli ölçüde artmasına da neden olabilir dedi.

Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 19 Mayıs kutlandı Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta 19 Mayıs kutlandı

ALTIN FİYATLARI 6 BİN LİRAYA ÇIKACAK

Selçuk Geçer mevcut durumda iki bin dolar seviyelerinde işlem gören ons altın fiyatı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Geçer ise 2024 ortalarından sonra oluşabilecek risk durumlarında ons altının 3000 veya 3500 dolar seviyelerine çıkabileceğini öngörüyor. Geçer özellikle de seçim sonrasında ciddi artışların yaşanacağını ve gram altının ise 6 bin TL'ye kadar yükselebileceğini belirtiyor.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER