Genel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlere evlilik kredisi müjdesinin ardından binlerce genç aylarca bekliyordu. Sonunda başvurular başlarken öncelik de deprem illerine verildi. Diyarbakır’da binlerce genç evlilik için bu krediyi beklerken 150 bin lira tutarındaki kredinin şartları da belli oldu. Peki kimler bu krediden faydalanabilir?

HANGİ İLLERE ÖNCELİK VERİLDİ?
Evlilik kredisine dair öncelikler deprem illerine verilmişti. Ancak yaşanan yeni gelişme ile uygulamaya ilk olarak Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ve Hatay, Maraş ve Malatya'da evlenecek olan gençlere öncelik verilecek. Diyarbakır deprem ili olmasına rağmen listede yer almadı.

Bismil, Kayapınar, Yenişehir Cumartesi günü hasret kalacak Bismil, Kayapınar, Yenişehir Cumartesi günü hasret kalacak

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş başvuruların bakanlığın internet sitesinden yapılacağını açıklamıştı. Başvuruların ardından krediden yararlanacak kişiler 48 ay vade ve iki yıl geri ödemesiz olarak faizsiz kredi imkanlarından faydalanacak. Kredinin başvuruları da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesi ailegovtr adresinden veya e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

KREDİ İÇİN YAŞ ŞARTLARI VAR MI?
Krediden yararlanmak isteyen gençler için yaş kriteri de var. Yaş aralığı 18 ila 29 arasında olan gençlerin yararlanacağı kredinin başvuruları başladı.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER