Büyükşehir Belediyesi kayyımı tarafından 2021 yılında “kamulaştırma” kararı verilen merkez Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi'ndeki 20 evin yıkımına dün sabah itibariyle başlandı. 18 hak sahibi, mağduriyete karşı hukuk yoluna başvursa da polis ve zabıta eşliğinde ablukaya alınan mahalledeki evler zorla boşaltıldıktan sonra ardından yıkım başladı.

Ünlü seyyah Diyarbakır’ı hangi şehre benzetti? Ünlü seyyah Diyarbakır’ı hangi şehre benzetti?

Evi yıkılacak olanlardan iki engelli çocuk babası Abdurrahim Kurt, 8 kişilik ailenin geçimini inşaatlarda çalışarak sağlamaya çalıştığını belirterek, kış ortasında yaşadığı mağduriyeti anlattı.

‘BİZE YÜZ BİN KENDİSİNE 8 MİLYON’ 

Mezopotamya Haber Ajansına konuşan Abdürrahim Kurt, “Devletin bize yaptığı zulümdür. Bize 100 bin lira verip, zorla evimizden çıkartıyorlar. Vali Beyin müteahhitlerden 8 milyon para aldığı söyleniyor. Şimdi de belediyesiyle, polisiyle bizi evlerimizden çıkartıyorlar. Vali Beyle görüşmek istiyoruz ancak görüşmüyor. Seçim zamanı geldi mi oy istemeyi biliyorlar. Tüm partiler de seçim zamanında sırf oy istemek için bizim hâl ve hatırımızı sormasını biliyorlar” diye konuştu. 

"100 BİN İLE NE YAPILIR?"

Kendilerine sahip çıkanın olmadığını söyleyen Kurt, şöyle devam etti: “Biri 7 biri 12 yaşında yüzde 99 engeli iki çocuğum var. Bu kışın ortasında ne yapacağız, nereye gideceğiz? Burada 8 kişi yaşıyoruz. Hani devlet ve Vali Bey bize sahip çıkacaktı. Yurttaşına böyle mi sahip çıkılır? Bakanlar nerede? 100 bin lira teklif ediliyor, bu parayla ne yapılabilir? Biz bu parayı da almıyoruz, belki bu para da onlara lazım olacak, belki borçlarını öderler. Bir insan 100 bin lira ile nerden ev alabilir. Diyarbakır’daev kirası olmuş 10-15 bin lira. Halimiz ortada, perişan durumdayız. Akrabalarımıza sığınacağız. Ben inşaat işçisiyim, bir gün çalışıyorum 10 gün çalışmıyorum. Bize yapılan devlet zulmüdür.”

Editör: Mücadele Gazetesi