TÜVTÜRK’ün yapmış olduğu değişiklik sonucu emisyon testini geçemeyecek olan arabaların ağır hasarlı olarak sınıflandırılması ve trafikten men edilmesi kararı alındı. Bu karar araba sahibi olan vatandaşlar arasında şaşkınlıkla karşılanırken yapılan değişiklik sonucu egzoz gazı emisyonu ölçümünü geçemeyecek olan araçlar ağır hasar kategorisine dahil edilecek. Bu arabalar bu sonuçların ardından da trafikten men edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.

Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler Diyarbakır’dan gittiler! Türkiye'yi Paris'te temsil edecekler

EMİSYON ÖLÇÜMÜ OLMAMASI DURUMUNDA MUAYENE BAŞARISIZ OLACAK

TÜVTÜRK’ün resmi internet sitesinden yapılan açıklama sonucu gezici istasyonların yalnızca randevu ile hizmet verdiği belirtildi. Ayrıca geçerli bir egzoz gazı emisyon ölçümü olmaması durumunda da aracın muayenesinin başarısız olacağı belirtildi. Seyyar araç muayene istasyonlarının hizmet verdiği ilçelerde başka yetkili ölçüm istasyonları bulunuyorsa seyyar istasyonlar egzoz gazı emisyon ölçümü hizmeti veremeyecekler.

Arabaların çevreye vermiş oldukları gaz ölçümü emisyon testinden geçemeyenler ağır hasar sınıfında yer alarak trafikten men edilme riskiyle de karşı karşıya kalmış olacaklar.

MUAYENE PERİYOTLARI FARKLILIK GÖSTERİYOR

TÜVTÜRK’ün açıklamasına göre araba sahiplerini ilgilendiren bu karar dahilinde her aracın muayene periyotları da araç türlerine göre farklılık göstermekte. Lastik tekerlekli arabalar için ilk üç yaş ve sonrasında her üç yılda bir muayene gerekmekte. İki-üç tekerlekli araçlar ve resmi araçlarla beraber diğer motorlu taşıtlar da ise farklı periyotlar söz konusu.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER