Diyarbakır Stadyumu'nda tarihi anlar! Diyarbakır Stadyumu'nda tarihi anlar!

Barış Ataş, 1987 yılında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dünyaya geldi. Futbolcu kariyerine de şehrinin takımı efsane Diyarbakırspor’da başladı. İşte gelin Ataş’ın kariyerine beraber bakalım…

DİYARBAKIR’DA DOĞDU ŞEHRİNİN TAKIMINDA BAŞLADI!

2005/06 yılında Diyarbakırspor’da profesyonel kariyerine başlayan, 1.70 boyu ve hızından dolayı 'atom karınca' diye bilinen Barış Ataş, orta saha mevkiinde forma terletiyordu. 2005 / 10 yılları arasında Diyarbakır’da oynayan futbolcu, 2010/11 sezonunda Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor’a transfer oldu. İlk sezonunda hem Süper Lig hem UEFA Avrupa Ligi performansı gösterdi. Aynı zamanda bu sezon Trabzonspor ile beraber Türkiye Süper Kupasını da kaldırdı.

2010/11 sezonunda 22 karşılaşmaya çıkan futbolcu bu sezon Bursaspor’a karşı da Türkiye Kupasını 3/0 kazanan Trabzon kadrosunda yerini aldı. Aynı zamanda Fenerbahçe’yle 82 puanda sezonu tamamlayıp ‘şike davalarının’ başladığı dönem Trabzonspor formasını da giymiş oldu.

2011/12 yılında daha az performans gösteren futbolcu daha sonra Mersin İdman Yurdu, Adanaspor, Fethiyespor performansları da gösterdi. Son olarak Amedspor’a transfer olan futbolcu iki sezonluk performans sonunda Diyarbekirspor’a gitti.

2016/17 sezonundna Manisaspor’a transfer olan futbolcu Erokspor’un da formasını terletti. 2018/19 sezonu Amedspor’a gelen futbolcu memleketinin takımında da kariyerini noktaladı. Aynı zamanda Diyarbakırlı futbolcu Türkiye U-19 ve U-21 formalarını da giydi.

Kariyeri boyunca 219 resmi karşılaşmaya çıkan futbolcunun bu karşılaşmalarda kaydettiği gol sayısı 3 olurken yaptığı asist sayısı da 3 oldu.

Muhabir: Onurcan GÜLER