Merkez Sur ilçesi İçkale’de bulunan ve dünyada en çok sahabe bulunduran Hz. Süleyman Camisi her Perşembe günleri vatandaşların ziyaretçi akınına uğruyor. 

YAKINLARINA HER PERŞEMBE MEVLİD VEYA YASİN-İ ŞERİF OKUTULUYOR
Dünyada bahçesinde 27 sahabe bulunduran Hz. Süleyman Camisi’nde vatandaşlar her Perşembe günü vefat eden yakınlarına, hasta yakınlarına, bolluk, bereket, sıkıntı ve darlıktan kurtulmak için Kürtçe Mevlid ve Yasin-i Şerif okutuyor. Kimisi Mevlid başına 50 lira kimisi ise 200 lira civarında veriyor. 

GEÇİMLERİNİ MEVLİD OKUYARAK SAĞLIYORLAR
Oraya gelen vatandaşlar hem namazlarını hem de dualarını yaptıktan sonra genellikle yaşları büyük vatandaşlara para karşılığında Mevlid okutuyor. Yasin-i Şerif veya Mevlid okuyan vatandaşlar geçimlerini böyle sağlıyor.

Diyarbakır’ın şampiyonları burada! Satranç Kahvesi Diyarbakır’ın şampiyonları burada! Satranç Kahvesi

MEVLİD NE ANLAMA GELİR?
Hazreti Muhammed’in doğumunu, yaşamını anlatan, en ünlüsü Süleyman Çelebi’nin yapıtı olan, mesnevi biçiminde yazılmış yapıtların ortak adı.

PERŞEMBE GÜNÜ NEDEN HAYIRLIDIR?
İslam dininde perşembe gecesi mübarek gecelerden biridir. Özellikle perşembeyi cumaya bağlayan gece tüm dua ve dileklerin kabul edildiği gecedir. Perşembe cumanın habercisidir. Cuma günü günlerin efendisidir.

Muhabir: Abdullah AKYOL