Diyarbakır’da 200 kişinin yaşadığı binanın girişi, bir kişinin kaçak yollardan yaptığı depo nedeniyle kapandı. Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararına rağmen yıkım yapmazken, evlerine boş dükkanlardan giriş yapabilen vatandaşlar mağdur olduklarını belirtti.

Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha

Bağlar ilçesi Dr. Ahmet Bilgin Caddesi üzerinde bulunan Süleymanoğlu Apartmanında film sahnelerini aratmayacak bir mağduriyet yaşanıyor. 24 dairelik ve en az 200 kişinin yaşadığı binanın girişinde kaçak bir depo yapıldı. Bina sakinleri, alt katta bulunan dükkanlardan geçerek evlerine geçebiliyor. Dükkan sahipleri bu nedenle kendi işyerini kullanamazken, çareyi dükkanı yeni bir kişiye satmakta buldu. Yeni gelen dükkan sahibi de bina sakinlerine giriş izini vermeyeceğini söyledi. Bina sakinlerinin ilgili resmi makamlara verdiği dilekçelere ve mahkeme kararına rağmen kaçak depo belediye tarafından yıkılmıyor. Apartman sakinleri sorunun çözülmemesi halinde belediye önünde eylem yapmaya hazırlanıyor.

KAMULAŞTIRMA KARARI ALINDI
Söz konusu kaçak yapının olduğu yer, İmar Şehircilik Daire Başkanlığı’nın "Kamulaştırma" talebiyle 4 Ocak’ta, kayyım Vali Ali İhsan Su, DBB Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mehmet Karaaslan, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Kendal Okutucu, 1'inci Hukuk Müşaviri avukat Şefik Çelik, Mali Hizmetler Daire Başkanı Zeki Karahan, Encümen Şube Müdür Vekili Zahir Kenar'ın imzasıyla toplanan mecliste kabul edildi. 
 
2 AY GEÇTİ HENÜZ YIKILMADI
Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, "Kamulaştırma" kararı üzerinde 2 ay geçmesine rağmen kaçak yapı henüz yıkılmadı. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi tarafından 22 Şubat tarihinde kaçak yapının ivedilikle yıkılması için makina teçhizatın sağlanması ve zabıta personellerinin görevlendirilmesi talebiyle yazı da yazıldı. Tüm bunlara rağmen yapı yıkılmadı.

Editör: Mücadele Gazetesi