Genellikle sindirim sorunları yaşandığında yenilen kuru kayısı, aslında pek çok faydası olan sağlıklı bir atıştırmalıktır. Kalp, tansiyon, kolesterol, göz sağlığı, solunum sorunları ve daha birçok hastalığa iyi gelen kuru kayısıdan vatandaş mahrum kalıyor. Kilosu 300 lira olan kuru kayısının tanesi 5 lira, kilosu 320 lira olan hurmanın tanesi ise 9 liradan satıldığı görüldü.

Jandarmadan Diyarbakır’da öğrencilere sunum Jandarmadan Diyarbakır’da öğrencilere sunum

VATANDAŞ KURU KAYISIDAN MAHRUM KALIYOR

Kışın özellikle hoşafı yapılan kuru kayısı şifa defosu olduğu için birçok derde deva olur. İçerdiği C vitamini ile de bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bol miktarda kalsiyum, demir, fosfor ve manganez barındıran kayısı suyu, güçlü kemikler için gerekli tüm temel besinlere sahiptir. Fakat artan ekonomik krizinin etkisiyle birkaç günde bir gelen zamlardan dolayı vatandaş kuru kayısıdan mahrum kalıyor.

ESNAF: KURU KAYSI FİYATI ARTTI, SATIŞI DÜŞTÜ

Zamlardan önce en çok tercih edilen besinler arasında olan kuru kayısı, artık neredeyse hiç alınamıyor. Özellikle dar gelirli vatandaşların gramajla aldıklarını belirten esnaf fiyatının 5 liradan satılmasıyla beraber neredeyse hiç alınmadığını belirtti. Sadece alım gücü olan vatandaşın alabildiğini aktaran esnaf bu durumun hem esnaf, hem de vatandaş için iç açıcı olmadığını, eli boş dükkândan çıkan insanların olmasının durumun ne kadar vahim olduğunu da aktardı.

Haber: Halide GÜNEŞ

Editör: Mücadele Gazetesi