Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi’nden yapılan açıklama şöyle: “Selahattin Eyyubi devlet hastanesinde süpervizörler normalde nöbetçi olduğu günlerde işyerinde ki sorunlar ile ilgilenilmesi gerekirken sağlık sen için üyelik toplamaya çıkıp makam ve mevkilerini kullanarak bize üye olmazsanız yerinizi değiştiririz üye olursanız daha rahat alanlarda çalıştırırız diye tehdit, baskı ve çirkin teklifler yaptıkları çalışan sağlık emekçileri tarafından bize iletilmektedir.

Diyarbakır’da “İnternetsiz Hayata Bağlan” kampanyası Diyarbakır’da “İnternetsiz Hayata Bağlan” kampanyası

Ayrıca İdareci sıfatı olan müdür yardımcısı da odasına çalışanları çağırıp kendi sendikasına üye yapmaya çalışmakta üye olmaması durumunda tehdit baskı ve mobing uygulamaktadır. Bu haddini bilmezler için hastane yöneticilerinin derhal disiplin sürecini başlatmasını bekliyoruz.

Hastanelerdeki emekçilerin sorunlarını ve daha nitelikli bir hizmet için çalışmaları gerekenler kendi nüfuzunu kullanıp sağlık çalışanlarını kendi sendikalarına üye yapmalarına asla izin vermeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Kaynak: Haber Merkezi