Sıcak havaların ısınmasıyla birlikte Diyarbakır’da da dut, çilek, kayısı gibi yaz meyveleri de çarşı-pazardaki tezgahlarda yerini almaya başladı. Kentin birçok noktasında bulunan park ve bahçelerdeki dutlar da havaların ısınmasıyla olgunlaştı. Ancak kentte neredeyse her yerde bulunan dut ağaçlarındaki dutlar toplanmadığı için yine çöpe gitmeye başladı. Diyarbakır Kuzey Yıldızı Vakfı da, kentte heba olan dutlar için seferberlik ilan ederek, destek çağrısında bulundu.

Diyarbakır'da gönüllüler yoksullara dut dağıtmak için seferberlik başlattı.

DİYARBAKIR’DA DUTLAR YILLARDIR HEBA OLUYOR
Hem lezzeti hem de birçok faydası ile neredeyse herkesin severek tükettiği dut meyvesinin olgunlaşma dönemine girildi. Diyarbakır’da da başta park ve bahçelerde bulunan dut ağaçlarında bolluk gözlemlenirken, toplanıp önlem alınmayan binlerce dut yine çöp oluyor.

DİYARBAKIR’DA ÇOCUKLAR İÇİN DUT SEFERBERLİĞİ
Binlerce dut ağacının bulunduğu Diyarbakır'da onlarca yıldır heba olan tonlarca dutun çöpe gitmemesi için bir grup gönüllü dutları topladıktan sonra kurutup çocuklara dağıtmak için seferberlik başlattı. Vakıf tarafından yapılan çağrıda, bu yıl ikincisi yapılacak olan dut toplama etkinliği, 2 Haziran Pazar günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek. Toplanma alanı olarak ise, merkez Sur ilçesin Mardin Kapı olarak belirlendi.

Diyarbakır’da altın fiyatları bir iniyor bir çıkıyor! Diyarbakır’da altın fiyatları bir iniyor bir çıkıyor!

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Merhaba, çocuklar için dut toplayıp kurutmaya devam ediyoruz. Kentimizdeki dutları çocuklarımız için toplayalım. Kentimizin heba olan değerlerinden olan dutları toplama etkinliğinin ikincisini bu pazar yapıyoruz. Yine dut toplayıp, kurutup öğrencilere dağıtacağız. Değerlendirmeniz ricasıyla. Sizi de aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Etkinlik koordinatörü: Servet Pervane İletişim: 0 554 183 82 21”

Muhabir: Remziye ÇELİK