Özellikle mide rahatsızlıklarında etkili olan salep, hazmı kolaylaştırarak mideyi rahatlatıyor. Bunun yanı sıra tarçınla tüketiminde ise özellikle üst solunum yollarında etkili oluyor. Tarçın ile tüketilen salep ayrıca tarçının kan şekeri dengelenmesini sağladığı için tokluk hissi veriyor ve tatlı isteğini azaltıyor. Peki Diyarbakır’da salep fiyatları ne kadar?


 
KIŞ GÜNLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ
Faydaları saymakla bitmeyen salep, soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi, Orkide çiçeklerinin köklerinden elde edilen toz, sütle birlikte kazanlarda kaynatılır. Ardından daha dumanı tüterken tarçınla servis edilir. Soğuk kış günlerinde çarşı pazarı saran tarçın kokusu, salep zamanını haber verir.

FINDIĞA, SÜTE ZAM GELDİ DİYARBAKIR’DA SALEP FİYATLARI ARTTI
Diyarbakır’da da kış günlerinde sevilerek tüketilen salebin küçük bardağı 15 ile 20 TL arasında değişirken büyük bardağı ise 30 ile 40 lira arasında satılmaktadır. Salebe zam, en son 2024 yılının başlarında gelmişti. Zam gelmeden önce bardağı 10 ile 12 lira arasında satılıyordu. Salep satıcıları fiyatların süt, tarçın ve fındığa gelen zamlardan kaynaklı olduğunu söyledi. 

İŞTE SALEBİN BİLİNMEYEN FAYDALARI…

Diyarbakırlı Bejan, dünyada ilk 50’ye girdi Diyarbakırlı Bejan, dünyada ilk 50’ye girdi

  1.  Öksürük ve bronşit tedavisinde kullanılır.. Kabızlığı önler.
  2.  Hazmı kolaylaştırır.
  3.  Zihni güçlendirir.
  4.  Kadınların adet dönemini düzenler.
  5.  Bağırsaktaki kurtların düşürülmesine yardımcı olur.
  6.  Vücut sıcaklığını artırır.

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol