Diyarbakır’da yüksek zamlar ve fiyat artışları beraberinde hayat pahalılığını da getirdi. İğneden ipliğe her şeyin ateş pahası olduğu kentte özellikle de dar gelirli vatandaş, ikinci el ayakkabı ve kıyafetlerin satıldığı yerlere akın ediyor.

Urfakapı Kavşağı

KIŞ ÖNCESİ YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Diyarbakır’ın tarihi Ulu Cami ile Urfakapı civarında yıllardır seyyar tezgahlarda ikinci el giysi atan esnaf her yıl olduğu gibi bu yıl da yine dar gelirli vatandaşların umudu olmaya devam ediyor. Mağaza ve dükkanlarda yazın yeni yazlık, kışın da yeni kışlık alacak imkanı olmayan vatandaşların tek adresi haline gelen ikinci el ayakkabı ve elbise satan seyyar satıcılarda yaklaşan kış öncesi yoğunluk yaşanıyor.

Yanık Çarşı (Çarşiya Şewiti)

YENİSİNİ ALMAK İMKANSIZ

Kendilerine ve çocuklarına yeni kışlık alacak durumu olmayan ya da bütçesine uygun kışlık ve elbise bulamayan dar gelirli vatandaş, kentin belirli noktalarında satılan ikinci el giysilere yönelmek zorunda kaldı. Bütçelerine uygun fiyata satılan ikinci el kışlık ayakkabı ve elbiseleri hem kendilerine hem de çocuklarına alan kentin dar gelirli vatandaşı, hayat pahalılığı yüzünden yeni giysi alabilmenin artık zor olduğunu dile getiriyor.

HAYAT ŞARTLARI ZORLAŞIYOR

Artan fahiş fiyatlar nedeniyle yazın yeni yazlık, kışın da yeni kışlık giysi alacak durumlarının olmadığını dile getiren alandaki düşük gelirli vatandaş, giysi alışverişlerini genellikle bu tür yerlerde yaptıklarını ifade etti. Bütçelerine uygun aldıkları ikinci el giysilerin bazılarının daha yeni olduğuna dikkat çeken alandaki vatandaşlar, hayat şartlarının giderek zorlaştığı ve yaşam kalitesinin de günbegün düştüğünü dile getirdi.

HER YAŞA GÖRE UYGUN FİYAT

Kentin belirli yerlerinde yıllardır ikinci el giysi satan seyyar satıcıların dar gelirli vatandaşın umudu olduğuna ve olmaya da devam edeceğine vurgu yapan alandakiler, ikinci el pazarında her yaşa göre uygun giysilerin olduğunu söyledi.

Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı Diyarbakır’da kazaların bitmediği cadde! Esnaftan çağrı

Haber: Orhan YALÇIN

Editör: Orhan Yalçın