Doğa yürüyüşleri ve bisiklet sürme gibi aktivitelerle birçok etkinliği ve projeyi hayata geçiren Diyarbakır Dicle Üniversitesi İzcilik ve Kampçılık Kulübü, vatandaşlara doğada güvenli ve bilinçli bir şekilde hareket etmelerine yardımcı olacak çalışmaları hayata geçiriyor. Kulüpte ek olarak birçok farklı organizasyona ev sahipliği yapan ekip; tarihi yerleri ziyaret etme, kentte gezi düzenleme, izcilik eğitimleri, çadır kurma eğitimleri, doğayı tanıma etkinlikleri ve bisiklet sürme gibi birçok aktiviteyi gün yüzüne sunuyor.

"DİSİPLİNİN, HAYATTA KALMANIN, BİRLİKTE HAREKET ETMENİN ÖNEMİNİ AŞILIYORUZ"
Diyarbakır'ın izcilik faaliyetleri açısından önemli bir şehir olduğunu söyleyen İzcilik ve Kampçılık Kulübü Başkanı Gizem Dilara Can, "Bu etkinlikler, üyelerimize doğayı keşfetme fırsatı sunmanın yanı sıra, sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmeyi, doğada güvenli ve bilinçli bir şekilde hareket etmelerini sağlamayı ve hem tarihi, hem de kültürel mirası keşfetmeyi amaçlıyoruz. Özellikle de katılımcılarımıza disiplini, hayatta kalmayı, birlikte hareket etmeyi, ekip olmanın önemini aşılıyoruz." dedi.

"HEDEFİMİZ DİYARBAKIR İLİNİ İZCİLİK VE KAMPÇILIKTA TANITMAK"
Kent içinde yaptıkları izcilik ve Kampçılık çalışmaları ile şehir dışından turist akınının olabileceğinden söz eden Can, "Hedefimiz Diyarbakır ilini izcilik ve kampçılıkta tanıtmak ve tarihi önemini gösterebilmektir. Bunları doğa yürüyüşleri, tarihi yerleri ve mekanları gezerek sağlıyoruz. Çünkü Diyarbakır, izcilik için uygun bir şehirdir. Zengin tarihi, doğal güzellikleri ve çeşitli coğrafi özellikleriyle izcilik faaliyetleri için ideal bir ortama sahiptir. Özellikle tarihi surlar, kaleler ve doğal parklar gibi alanlar, izcilik etkinliklerine ev sahipliği yapabilir. Ayrıca, şehrin kültürel mirası da izcilik faaliyetlerini zenginleştirebilir ve katılımcılara benzersiz deneyimler sunabilir. Dolayısıyla, Diyarbakır hem izcilik için uygun bir şehir, hem de turizme katkı sunabilir." diye konuştu.

Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha

"İZCİLİK, KİŞİSEL GELİŞİME KATKI SAĞLAYAN BİR FAALİYETTİR"
Dicle Üniversitesi'ni kazanan ve izciliğe merakı olan gençleri kulüplerine beklediklerini söyleyen Can, "İzcilik, doğayla uyumlu bir yaşam tarzını teşvik eden, liderlik ve takım çalışması becerilerini geliştiren, doğa bilinci oluşturan ve gençlerin kişisel gelişimine katkı sağlayan bir faaliyettir. Bizim için izcilik, doğayı keşfetmek, doğa sporlarını deneyimlemek, çevreye duyarlılık geliştirmek ve topluma fayda sağlamak anlamına gelir. Aynı zamanda izcilik, dostluk, dayanışma ve paylaşma gibi değerleri de ön plana çıkarır ve katılımcılarına sosyal bağlar kurma fırsatı sunar." şeklinde konuştu.

Muhabir: Devrim AKTÜRK